Tutuklu öğrencilere cezaevinde imtihan

- Güncelleme:
Tutuklu öğrencilere cezaevinde imtihan

TÜRKİYE Haberleri

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin tutuklu öğrencileri artık rencide olmuyor. Dekan Prof. Dr. Yusuf Devran "Sınavları cezaevinde yapıyoruz. Öğrencilerimiz, elleri kelepçeli okula gelmek zorunda kalmıyor" dedi.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, tutuklu öğrencilerinin rencide olmaması için yeni bir uygulama başlattı. Artık öğrenciler, sınav döneminde okula cezaevi araçlarıyla elleri kelepçeli getirilmiyor. Bunun yerine hocalar sınavları cezaevinde yapıyor. İletişim Platformu Derneği'nin düzenlediği "İletişim Buluşmaları"nın konuğu olan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran, fakültede gerçekleştirdikleri yenileşme hareketlerini anlattı. Genç iletişimcilerin okurken iş hayatına atılmaları için Marmara Medya Merkezi'ni kurduklarını belirten Prof. Dr. Devran uluslararası bir fakülte oluşturmayı planladıklarını belirtti. Örnek bir uygulamadan da bahseden Prof. Dr. Devran, "Tutuklu öğrencilerimiz, daha önce sınavlara cezaevi aracı ile elleri kelepçeli getiriliyordu. Bu, insan onurunu zedeleyen bir durumdu. Çünkü öğrenciler, kampüsün orta yerinde askerler arasında yürütülerek rencide ediliyordu. Cezaevi müdürleriyle iletişime geçtik. Artık sınavları, cezaevlerinde yapıyoruz. Öğrenciler çıkıp, tekrar kampüse geldiklerinde rahatsızlık duymayacak" dedi.


İletişim Platformu Derneği Başkanı Ali Yeşildal, günün anısına Prof. Dr. Yusuf Devran'a (solda) plaket verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...