Müslümanlar diri diri yakılıyor

Müslümanlar diri diri yakılıyor

DÜNYA Haberleri

Myanmar'da 4 milyon Müslüman soykırım tehdidi altında! Budist çeteler, Arakan bölgesindeki Müslümanları katlediyor. Son olaylarda ölenlerin sayısı 1000'i aştı. Çoğu da diri diri yakıldı.

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da 4 milyon Müslüman soykırım tehdidiyle karşı karşıya. Onlarca yıldır cunta yönetimi ve Budist çetelerce katledilen Müslümanlar, şimdi de ülkelerinden toplu hâlde sürgün edilmek isteniyor. İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) raporuna göre; Myanmar'da Müslümanların yaşadığı Arakan bölgesinde son olaylarda 1000'in üzerinde Müslüman öldü, 90 binden fazlası evsiz kaldı. Raporu yazan İHH Arakan Koordinatörü Sait Demir, yaşanan kıyımı gözler önüne serdi. Demir, "Arakan'daki katliam aslında bugünle ilgili bir şey değil. 1940'lı yıllardan başlayan ama bugüne kadar devam eden sürecin bir parçası. Arakan'daki Müslümanlar toplamda 5 milyona yakın bir sayıya sahipken şu anda 1.5 milyona geriledi. Şu an yapılmak istenen de kalan Müslümanları da sürmek ve orada Müslüman unsurunun yer almasını tamamen engellemek. Arakan'da durumun çok kötü olduğunu söylüyor. Her gün Müslüman köylerinin yakıldığından bahsediyorlar. Camilerin yakıldığından bahsediyorlar. Asker-polis destekli Budist çetelerin Müslüman köylerine gelerek Müslüman gençleri öldürdüklerinden, Müslümanların diri diri yakıldığından bahsediyorlar. Hatta Budist çeteciler diğer Müslümanlara gözdağı vermek için öldürdükleri Müslümanların fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaşıyorlar. Anlayacağınız burada yapılmak istenen tamamen bir toplumun yok edilmesi" dedi. Öte yandan AB, Myanmar'daki katliamın durması için diplomatik girişimlerini yoğunlaştırdı. Bu arada Filistinli İslami Direniş Hareketi, katliamı kınamak için bugün Tel Aviv'deki Myanmar temsilciliği önünde gösteri düzenleyecek.90 BİN MÜSLÜMAN EVSİZ KALDI Eski adı Burma olan Myanmar'daki Müslümanlara yönelik şiddet eylemleri dünyanın gündemine oturdu. Bölgeden çıkarılmak istenilen Arkan Müslümanlarına şiddet uygulanıyor, evleri yakılıyor. Son günlerdeki olayların ardından 90 binden fazla Müslümanın evsiz kaldığı bildirildi. Polisin almaya çalıştığı tedbirler ise yetersiz kalıyor.DÜNYA GÜNDEMİNE TAŞINDI Katliama sanal alemde çığ gibi tepkiler geliyor Myanmar'daki Müslümanlara yönelik şiddet eylemlerine tepki gösteren milyonlarca kişi sosyal ağlarda başlatılan kampanyalara destek vererek katliamı dünya gündemine taşıdı. Twitter üzerinden #StopKillingBurmeseMuslim (Burmalı Müslümanları Öldürmeyi Bırakın) "hashtag"i ile başlatılan kampanya ile dünyanın dört bir yanından milyonlarca kişi Twitter üzerinden katliama tepkilerini dile getirdi. Türkiye'den de yüz binlerce kişi aynı saatlerde #ARAKANdiyeBiryerVar etiketini kullanarak Müslümanlara yönelik şiddet ve katliamı protesto etti. Kısa süre içinde #StopKillingBurmeseMuslim etiketi Twitter'ın en popüler konu başlıklarının sıralandığı Trending Topic (TT) dünya sıralamasında ilk sıraya yerleşti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...