Bundesliga'da şampiyon galibiyetle başladı

/ Kaynak: AA
Bundesliga'da şampiyon galibiyetle başladı

FUTBOL Haberleri  / AA

Bayern Münih ve Borussia Dortmund Bundesliga'nın 50. sezonuna galibiyetle başladı.

Bayern Münih ve Borussia Dortmund, Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 50. sezonunun ilk haftasına galibiyetle başladı. Bayern Münih, deplasmanda ligin yeni takımı Greuther Fürth'ü 3-0'lık skorla geçti. Greuther Fürth takımında milli futbolcu Sercan Sararer'in 90 dakika forma giydiği maçta Bayern Münih'in gollerini 43. dakikada Thomas Müller, 59. dakikada Mario Mandzukic ve 78. dakikada kendi kalesine Thomas Kleine attı. Şampiyon Borussia Dortmund, dün oynanan sezonun ilk maçında Werder Bremen'i Marco Reus ve Mario Götze'nin golleriyle 2-1 yendi. Werder Bremen'in tek golü yeni transferi Gebre Selassie'den geldi. Ligin diğer yeni takımı Fortuna Düsseldorf, deplasmanda FC Augsburg'u Dani Schahin'in golleriyle 2-0 mağlup ederken, FC Nürnberg de deplasmanda Hamburg'u 1-0 yendi. Freiburg-Mainz 05 karşılaşması Max Kruse ve Andreas Ivanschitz'in karşılıklı attıkları gollerle 1-1 berabere sonuçlandı. Borussia Mönchengladbach da sahasında Hoffenheim'i 2-1 mağlup etti. Bir yıl aradan sonra Bundesliga'ya geri dönenen Eintracht Frankfurt ise sahasında milli futbolcu Ömer Toprak'ın takımı Bayer Leverkusen'i 2-1 yenerek, ilk haftada 3 puanın sahibi oldu. Bundesliga'da oynanan 7 karşılaşma sonrasında Bayern Münih 3 puanla ve averajla liderliğe yükseldi. Bavyera ekibini aynı puanla Fortuna Düsseldorf, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Eintracht Frankfurt ve FC Nürnberg takip ediyor.

Bundesliga'da bugün oynanan karşılaşmaların sonuçları şöyle:
Borussia Mönchengladbach-Hoffenheim:.......2-1
Freiburg-Mainz 05:........................ 1-1
FC Augsburg-Fortuna Düsseldorf:............0-2
Hamburg-FC Nürnberg:.......................0-1
Greuther Fürth-Bayern Münih:...............0-3
Eintracht Frankfurt-Bayern Leverkusen:.....2-1

Bundesliga'da 1. hafta karşılaşmaları bu akşam VfB Stuttgart-VfL Wolfsburg ve yarın oynanacak olan Hannover 96-Schalke 04 maçlarıyla tamamlanacak. nbsp;

FUTBOL
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...