Kıdem tazminatında hak kaybına rıza göstermeyiz

Kıdem tazminatında hak kaybına rıza göstermeyiz

Politika Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı fonu kurulması ile çalışanların hak kaybına uğramalarına rıza göstermeyeceklerini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, nbsp;bir grup gazeteci ile yaptığı sohbette, kıdem tazminatı fonu kurulmasına ilişkin tartışmaları değerlendirdi. Çelik, "Bizim gündemimizde böyle bir konu yok, hükümetin gündeminde de yok. nbsp;Kıdem tazminatı ile ilgili başka yer bir yer ya da alanda pişirilen bir şey de yok. nbsp;Üçlü Danışma Kurulu'nda konuyu ele almıştık. Toplu İş İlişkileri Yasası'nın çıkarılmasından sonra kıdem tazminatı fonu ile taşeron işçiler konusunu görüşelim demiştik. nbsp;Toplu İş İlişkileri Tasarısı Meclis gündemine gelmedi. O gündemi gelmediği için kıdem tazminatı konusu da gündemde yok. Toplu İş İlişkileri Tasarısı Meclis'ten geçtikten sonra oturur kıdem tazminatı fonuna da bakarız. Üniversiteler, sivil toplum örgütleri bazı çalışmalar yapıyor. Biz de zamanı geldiğinde otururuz ilgili taraflarla konuşuruz" diye konuştu. nbsp;Mevcut sistemde kıdem tazminatı uygulamasından çalışanların sadece yüzde 10'unun yararlandığını hatırlatan Çelik, "Oysa fon kurulursa işçi bir işyerinde ne kadar çalışırsa çalışsın kıdem tazminatı parası hesabına yatacak, nbsp;bu para güvencede olacak, aldım ya da nbsp;alamadım gibi bir şey olmayacak" dedi.

ÖZEL SEKTÖRE KARIŞAMAYIZ
Çelik, çalışanlar açısından mevcut hakların korunmasından yana olduğunu belirterek şöyle konuştu: nbsp;"Biz hükümet olarak çalışanların bir hak kaybına uğramasına rıza göstermeyiz. Ama özel sektöre nasıl karışacaksınız? Karışamayız. nbsp;İsterse "mevcutları fona devrediyoruz" diyebilir. Biz onlara "devredemezsiniz" diyemeyiz. Özel sektöre müdahale yapamazsınız. Ben bunları "taslakta bunlar var" diye söylemiyorum. Düşüncelerimi paylaşıyorum. Ama taslak ortaya çıkar, tartışırız, görüşürüz, çalışanların hak kaybına uğramaması için gerekli mekanizmaları da oluştururuz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...