Suriye'de operasyon: 9 ölü

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Suriye'de operasyon: 9 ölü

Dünya Haberleri  / İHA

Suriye - Genel Devrim Konseyi'nin, ülkenin farklı yerlerinde yönetim karşıtı göstericilere yaptığı operasyonlarda 9 kişi ölürken, 50 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Yönetim karşıtı gösterilerin 10 aydan bu yana devam ettiği Suriye'de, bugün muhaliflere karşı düzenlenen operasyonlarda 9 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Suriye Genel Devrim Konseyi, güvenlik güçlerinin muhaliflere karşı başlattığı operasyonlarda, Humus'ta 3, başkent Şam'ın kuzeyinde yer alan Hama kentinde 1, ülkenin doğusunda yer alan ve Irak sınırına yakın olan Deyr Ez Zor kentinde 1, Şam'ın Duma banliyösünde 1 ve İdlib'in Eriha bölgesindeki baskınlarda 3 kişinin öldüğünü, 50 kişinin de yaralandığını duyurdu. Yerel aktivistler, operasyonlarda çok sayıda kişinin tutuklandığını kaydetti. Aktivistler, Hama, Humus ve İdlib kentinde yaşanan elektrik ve telefon kesintisinin halkı olumsuz yönde etkilediğini de aktardı. Öte yandan, Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, silahlı gruplar tarafından öldürülen 5 güvenlik mensubunun cenazelerinin, başkent Şam'ın Tişrin ve Humus askeri hastanelerinde düzenlenen törenlerin ardından memleketlerine gönderildiğini açıkladı. Suriye'de olayların başladığı Mart ayından bu yana 5 binden fazla insanın öldüğü tahmin ediliyor.

Dünya
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...