Olimpiyat notları

- Güncelleme:
Olimpiyat notları

SPOR Haberleri

Olimpiyatlarda Malezyalı atıcı Nur Suryani Muhammed Taibi, sekiz aylık hamileyken yarışacak.

Olimpiyatlarda Malezyalı atıcı Nur Suryani Muhammed Taibi, sekiz aylık hamileyken yarışacak. Daha önceki oyunlara en az üç hamile kadın sporcunun katıldığı biliniyor ancak Suryani bunlar arasında hamileliği en ileri aşamada olanı. Malezyalı sporcunun, bugün yapılacak yarışlarda madalyaya ulaşabilmesi için doğmamış kızının yanlış zamanda tekme atmaması gerekiyor.

BREZİLYA ZORLANDI
Londra Olimpiyatları'nda erkekler futbolda gruplarda ilk maçlar yapıldı. A Grubu: BAE-Uruguay: 1-2, Britanya-Senegal: 1-1. B Grubu: Meksika-G.Kore: 0-0, Gabon-İsviçre: 1-1. C Grubu: Belarus-Y.Zelanda: 1-0, Brezilya-Mısır: 3-2. D Grubu: Honduras-Fas: 2-2, İspanya-Japonya: 0-1.

BOLT ÇOK İDDİALI
Dünya rekortmeni Usain Bolt, olimpiyat şampiyonluğu unvanlarını koruma konusunda son derece iddialı konuştu. 100 ve 200 metrede altın madalya alacağına inandığını söyleyen Jamaikalı atlet, altın madalyaları kazanırsa, 4x400 metre finalinde koşabileceğini de açıkladı.

TÜRK GÜVENLİK nbsp;
Londra Olimpiyatları'nda birçok önemli noktadaki güvenlik kontrolleri, Türk güvenlik görevlilerine bırakıldı. Olimpiyat Köyü, medya merkezleri ve antremanların yapıldığı yerlerde yüzlerce Türk vatandaşı görev yaparken, medya merkezindeki Ali Şaşmaz, basın mensuplarından sorumlu en yetkili kişi. Olimpiyatlar için özel eğitim aldıklarını söyleyen Şaşmaz, "Günde 100 Sterlin alıyoruz ama artacak" diye konuştu. nbsp;
nbsp;
REKORLA BAŞLADI
Londra Olimpiyatları'nda dün gerçekleştirilen okçuluk müsabakalarında, görmeyen okçu Im Dong-Hyun, dünya rekoru kırdı. Güney Koreli okçu, 2004 ve 2008'in ardından Londra'da da iddialı olduğunu gösterdi. Dong-Hyun, 72 okta kendisine ait dünya rekorunu 699 puanla kırarken, toplamda 2087 puanla Güney Kore'ye takımlar rekorunu da kırdırdı.

M.ALİ ONURUNA GALA
Efsanevi boksör Muhammed Ali'nin onuruna Victoria ve Albert Müzesi'nde düzenlenen galaya, spor dünyasının ünlüleri katıldı. Girişin 2500 sterlinden başladığı hayır amaçlı galaya, Formula 1 pilotu Lewis Hamilton, eski tenisçi Boris Becker, boksör Wladimir Klitschko gibi ünlü simalar katıldı. Becker, Muhammed Ali'nin bir sporcudan çok barış elçisi ve "Yaşayan en büyük" olduğunu söyledi. nbsp;

YİNE BAYRAK KRİZİ
Olimpiyat Oyunları sebebiyle şehrin merkezine asılan 206 ülkenin bayrağı arasında bulunan Tayvan bayrağının indirilmesi tartışmalara yol açtı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Tayvan'ın oyunlarda "Çin nbsp; Taipei" ismiyle mücadele ettiğini, doğru bayrağın sokağa yeniden asıldığını açıkladı. Önceki gün de Kuzey Kore-Kolombiya kadın futbol maçında ekrana yanlışlıkla G.Kore bayrağı yansıtılmıştı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...