Bozdağ: BDP-PKK buluşması malumun ilamı

Bozdağ: BDP-PKK buluşması malumun ilamı

Politika Haberleri

BDP'li milletvekillerinin PKK teröristlerle buluşmasını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bu buluşma malumun ilamıdır. BDP'li vekiller terör örgütünün her eyleminde zaten hep ön saflarda yer alıyor. Muhabbetleri bol olsun, zaten boldu; eksikliği yoktu, şimdi bunu aleni bir şekilde göstermiş oldular. Türkiye gerçek yüzlerini bir kez daha görmüş oldu" dedi.

Bayram namazını Selanik'teki Türk soydaşlarımızla kıldıktan sonra yurda dönen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bozdağ, BDP'li vekillerle PKK militanlarının buluşmasının sorulması üzerine, "BDP'li vekillerle PKK'lıların buluşması malumun ilamıdır. Bu herkesin bildiği bir gerçek. Bir de kamuoyunun önünde görüşmüş olmaları farklı bir sonuç doğurmaz. Tüm Türkiye terör örgütünün pek çok eylemin içerisinde en önde BDP'li milletvekillerini görmeye zaten alıştı. Yani muhabbetleri bol olsun, zaten boldu; eksikliği yoktu, şimdi bunu aleni bir şekilde göstermiş oldular. Türkiye gerçek yüzlerini bir kez daha görmüş oldu. Terörü lanetlemeyenler, şiddeti lanetlemeyenler, terörü kınamayanlar, terörle şiddetler arasına mesafe koymayanlar kendilerinin demokrat olduğunu iddia edemezler. Öldürerek, öldürenleri destekleyerek, şiddet kusarak, şiddet için insanları zorla veya dağa çıkarmak için isteyenlerin yanında olarak, onlara güç ve kuvvet vererek insanlar demokrat olamazlar. Barış dili kullanamazlar. Türkiye BDP'nin gerçek yüzünü PKK ile içli dışlı halini gerçek bir şekilde bu olayda bir kez daha görmüş oldu" diye konuştu.

AVRUPA İSLAMAFOBİYE ENGEL OLMUYOR
Bakan Bozdağ, Almanya'da Peygamber efendimizin karikatürünün yapılması ve alay edilmesiyle ilgili soruya ise "Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın önemli ülkelerinde son zamanlarda ırkçılık, radikal akımlar ve İslam karşıtı düşünceler güç bulmaya başladı. Türkiye olarak bundan fevkalade rahatsız olduğumuzu her defasında dile getiriyoruz. nbsp;Özgürlüğün beşiği olduğu söylenen Avrupa ülkeleri Müslümanların inancının yaşanmasına tahammül edemiyor. İktidarlar islamafobiyi yaymaya çalışan gruplara engel olmuyor. Bu yüzdenden de İslam karşıtlığı giderek güçleniyor. kıyametler kopuyor. Müslümanlar böyle bir şeyi zaten yapmazlar. Çünkü İslam inancına göre, Hz. İsa Hıristiyanların Peygamberi olduğu kadar Müslümanların da peygamberidir. Bütün kitaplara da inanırlar. Dolayısıyla dinlere karşı saygısız bir davranışı da göstermezler. Diyelim ki Norveç'te Breivik 70 tane masum insanı katletti ama hiçbir İslam ülkesinde Hıristiyan terörist diye bir damga vurmadı. Olayı Hıristiyan terörizmi, Hıristiyan faşizmi diye nitelendirmedi. Çünkü Breivik'in bu davranışını Hıristiyanlığa mal etmek yanlıştır. Müslümanlar bir yanlışa düştüğünde Avrupa saldırıya geçiyor. Bunu şiddetle kınıyorum" şeklinde konuştu. nbsp;

ATİNA'YA CAMİ CİDDİ İHTİYAÇ nbsp;
Bozdağ, Sümela Manastırında ayine izin verilmesine rağmen, Yunanistan'ın başkenti Atina'da cami yapılmasına neden izin vermediğinin sorulması üzerine de, şu cevabı verdi: "Atina'da şu anda ibadete açık cami yok. Osmanlı döneminden kalma camiler de ibadete kapalı. Yunanistan'ın başkentinde bir caminin ibadete açılması konusunda Türkiye'nin girişimleri var. Ancak seçimler araya girdi, hükümet değişti. Şu ana kadar bu konuda müspet bir gelişme olmadı. Avrupa Birliği ülkeleri içinde camisi olmayan tek başkent Atina. Umarız ki Atina'da yakın zamanda bir cami ibadete açılır. Çünkü orada da hatırı sayılır bir sayıda Müslüman var. Türklerin dışında da pek çok milletten Müslümanlar yaşıyor. Ciddi bir cami ihtiyacı var. Yunan hükümeti bu gerçeği görüp, adım atar."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...