Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gaziantep'te bombalı saldırı: 9 ölü, 57 yaralı

Gaziantep'te bombalı saldırı: 9 ölü, 57 yaralı

GÜNDEM Haberleri

Gaziantep Şehitkamil ilçesinde PKK'lı teröristler, Karşıyaka Polis Merkezi yakınına getirip otobüs durağında park ettikleri otomobildeki patlayıcıları uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Hain saldırıda 7 kişi olay yerinde, 2 kişi de hastanede can verirken; 6'sı ağır olmak üzere 57 vatandaş yaralandı. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi nüfusuna kayıtlı üniversite öğrencisi bir gencin, iki hafta önce bomba yüklü bir otomobille Gaziantep'e geldiği yolunda istihbarat alındığı ve il emniyet müdürlüğünün aracın bulunması için tüm birimleri uyardığı ortaya çıktı.

Hainler, bayramın ikinci gününde Gaziantep'i kana buladı. nbsp;Olay 19.45 sıralarında şehrin en işlek bölgelerinden Şehit Kamil ilçesinde meydana geldi. nbsp;Teröristler, Karşıyaka Polis Merkezi yakınında, otobüs durağında park ettikleri otomobildeki patlayıcıları uzaktan kumandayla patlattı. nbsp;

##tgvideo## nbsp;

Durakta yolcu alan bir otobüs, cezaevi aracı ve bir otomobilin alev aldığı patlamada aralarında çocukların da olduğu 9 kişi hayatını kaybetti. Şehit olanlardan 7'si olay yerinde, biri kaldırıldığı hastanede can verdi. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 6'sı ağır olmak üzere 57 vatandaş yaralandı. nbsp;Patlamanın etkisi ile çevredeki araçlar da hasar gördü, ev ve işyerlerinin camları kırıldı. nbsp;Olay yerine kısa süre içinde çok sayıda itfaiye, ambulans ve takviye polis ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri patlamanın ardından yanarak kül olan araçlarda soğutma çalışması yaptı.

OLAY YERİNDEN İLK KARELER

İKİ HAFTA ÖNCE İSTİHBARAT GELMİŞ
Patlamanın meydana geldiği bölgedeki MOBESE kayıtlarını inceleyen Gaziantep polisi, patlamadan hemen önce bölgeden koşarak uzaklaştığı belirlenen kişiyi arıyor. nbsp;Çalışmalarda önemli bir ayrıntı da ortaya çıktı. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi nüfusuna kayıtlı üniversite öğrencisi bir gencin, iki hafta önce bomba yüklü bir otomobille Gaziantep'e geldiği yolunda istihbarat alındığı ve il emniyet müdürlüğünün aracın bulunması için tüm birimleri uyardığı ortaya çıktı. nbsp;Polisin izine ulaşamadığı bu kişinin saldırıyı düzenlediği tahmin ediliyor.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

30 KİŞİNİ DAHA ÖLMESİNİ ÖNLEDİ

TAYYAR: PKK-SURİYE GİZLİ SERVİSİ İŞİ

BU HABERİ YÜREK DAYANMAZ

ATALAY DETAYLARI ANLATTI

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

BDP'Lİ DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMA

FATİH TERİM İSYAN ETTİ: YAZIKLAR OLSUN

BDP BİNASI ATEŞE VERİLDİ

HÜSEYİN ÇELİK: GAZİANTEP ÖZELLİKLE SEÇİLDİ

ÖMER ÇELİK'TEN SAĞDUYU AÇIKLAMASI

VATANDAŞLAR OLAY YERİNDE
Patlama ile birlikte korku dolu anlar yaşayarak sokaklara dökülen yüzlerce vatandaş ise, dehşetin yaşandığı yere gelerek saldırıya tepki gösterdi. Zaman zaman vatandaşlar ile polis arasında gergin anlar yaşandı. Polis, olay yerine şerit çekerek olası ikinci bir patlamaya karşın geniş güvenlik önlemi alırken, şüphelenilen şahıslar gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. nbsp;

KAN VERMEK İÇİN HASTANELERE KOŞTULAR
Terör saldırısı sonucu çok sayıda vatandaş, Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kan vermek için akın etti. nbsp;Görevliler, kan vermek isteyen vatandaşları, Gaziantep Kızılay Bölge Müdürlüğü'ne gönderirken; hastane önüne gelen bazı Gaziantepliler, Türk bayrakları ile PKK aleyhine sloganlar attı. Çevre illerden Gaziantep'e 112 Acil Ambulansı gönderildiği öğrenildi. nbsp;

SALDIRIDA KULLANILAN ARAÇ
Polis saldırıda kullanılan aracın üzerindeki İstanbul plakasını araştırıyor. Plakanın gerçek olması durumunda sahibi üzerinden olayı aydınlatmaya çalışan polis, patlamanın meydana geldiği bölgedeki tüm güvenlik kameralarının görüntüleri incelenmek üzere topladı.

BAKAN ŞAHİN'DEN İLK RESMİ AÇIKLAMA GELDİ:

Her habere inanmayın. İkinci patlama yok. Kan ihtiyacı da yok ama isteyen verebilir


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...