Bulunduğumuz makamlar birer sınavdır

Bulunduğumuz makamlar birer sınavdır

Politika Haberleri

Tarihi bir şefkat çatısı olan Darülaceze Müessesesi'nin iftarına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin "Geçici olan bu makamların öbür dünya için bir sınav olduğunu hatırlattı.

Darülaceze'nin evrenselliğiyle tüm dünyaya bir mesaj olduğunu söyleyen Bakan Şahin, Darülaceze'nin kilise, havra ve caminin aynı yerde buluştuğu eşsiz bir hoşgörü mekânı olduğunu ve Yüzlerce yıl önce dünyada savaşların olduğu kimsesizlerin çoğaldığı bir zamanda Sultan II Abdülhamit Han tarafından verilen talimatla Darülaceze'nin kurulduğuna dikkat çekerek "Abdülhamit Han'ı anlamak için burayı gelip görmek bu mekânın inceliğini iyi analiz etmek gerekiyor. Sultan Abdülhamit, dili, dini, mezhebi, inancı ne olursa olsun, cinsiyeti ne olursa olsun, kimsesiz ise, ihtiyacı varsa, devletin şefkat elini göstermesinin ne kadar önemli olduğunu bize o zaman diliminde göstermiştir." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Şahin, yoksulluğu azaltmanın, kimsesizlerin ana babası olmanın, yaşlıların taleplerini yerine getirmenin en büyük görevleri olduğunu belirterek, "İhtiyacımız olan şey birbirimizi sevmek, birbirimize; statüye, zenginlik fakirliğe göre, makamlara göre değer vermemek. Merhamet, şefkat, hoşgörü, dayanışma ve kardeşlik toplumun değerlerini dipdiri tuttuğumuz zaman bizi kimse yıkamaz. Biz bütün dünyaya örnek oluyoruz." dedi.

Darülaceze Müdürü Nevzat Bayhan Darülacezenin bir ucu mazide diğeri istikbalde şefkatli kollarıyla bütün insanlığı bağrına basan, hiçbir rengin ihmal edilmediği, muhteşem bir gökkuşağı olduğunu belirtti.

Bakan Şahin'e, Darülaceze sakinlerinden Mustafa Dündar Gürger'in, üzerine Darülaceze'nin "şefkat kapısı"nı resmettiği porselen tabak ile Sultan Abdülhamid kolyesi hediye edildi. İftara, Bakan Fatma Şahin'in eşi İzzet Şahin'in yanı sıra Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ, İstanbul Rum Patrikliği Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu'ndan Peder Dositheos Anağnostopulos, İstanbul milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Prof. Dr. İskender Pala, Prof Dr. Nevzat Tarhan, kaymakamlar, bürokratlar ve basın mensupları katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...