Yeni anayasa için hedefe çok yakınız

Yeni anayasa için hedefe çok yakınız

Politika Haberleri

Yeni anayasa yapım çalışmalarını gazetemize değerlendiren TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, hedefe uzak olunmadığını söyledi.

nbsp;Yeni anayasa yapım çalışmalarını gazetemize değerlendiren TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, hedefe uzak olunmadığını söyledi. Çalışmalarda başlangıçta belirlenen takvimin gerisinde olduklarını söyleyen Şentop, bir çok yerde partilerin itirazları bulunduğunu belirterek, "Yaklaşık 10 aydır çok ciddi bir kriz olmadan komisyon çalışmış. Taslak metnin dörtte birini de kaleme almış. Aralık 2012 hedefinin pek uzağında da değiliz. Böyle bakarsanız ümitli olmamak için ortada bir sebep yok. Ben ikinci açıdan bakmayı tercih edenlerdenim. Ümitliyim" dedi. Çalışmaları yavaşlatan unsurların başında CHP'nin tutumunun geldiğini söyleyen Mustafa Şentop, CHP'nin 10 aydır nbsp;birlikte bir anayasa yapmak yerine 'AK Parti'nin samimi olmadığını ortaya çıkartalım' gibi kısır bir anlayışla hareket ettiklerini söyledi. 10 yıllık AK Parti iktidarının yeni anayasanın önünü açtığını vurgulayan Şentop, "12 Eylül 2010 referandumuyla yapılan değişiklikler olmasaydı yeni anayasa konuşulamazdı bugün. O tarihlerde anayasa değişikliğine bile karşı çıkanlar 12 Haziran seçimleri öncesinde yeni anayasa vaadine nasıl geldiler" değerlendirmesinde bulundu. Bazı CHP'li üyelerin kendilerine "Bu masayı bozmak istiyorsunuz? dediğini hatırlatan Şentop, "Bu masayı biz kurduk, biz niye bozalım?" cevabını verdi. Yeni anayasanın bir siyasi parti projesi olmaktan çıktığını, Türkiye için bir tarihi zaruret, bir mecburiyet haline geldiğini söyleyen Mustafa Şentop şöyle konuştu: "Bu mecburiyetten kimse kaçamaz. Millet önünde, tarih önünde mesul olur. Vesayetçi anlayışa zemin teşkil eden anayasa miadını doldurmuştur. Türkiye bu anayasayı kaldırırken, vesayetçiliğin temel parametrelerini yeni anayasa içine sokma gayretlerini de kabul edemez. Bugünün Türkiye'sine yakışan, milletimizin seviyesine yakışan bir anayasa yapmak zorundayız. Herkes hazırlığını, hesabını buna göre yapmak zorunda. Biz hazırız, hesabımız doğru" nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...