Süper Kobralar 26 roket taşıyacak

Süper Kobralar 26 roket taşıyacak

GÜNDEM Haberleri

Ankara, ABD'den taarruz helikopteri 'Süper Kobra'ların 12 yerine 26 roket taşımasını isteyince, teslimat gelecek yıla kaldı.

Terörle mücadelede önemli aşama olarak görülen 3 adet Süper Kobra'nın teslimatı, Türkiye'nin ek talepleri üzerine rötar yaptı. Türkiye'nin istekleri doğrultusunda Süper Kobralar, 12 yerine 26 roket taşıyabilecek. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, nbsp;ABD'nin Türkiye ile müttefiklik ilişkisi çerçevesinde bu helikopterleri Deniz Piyadelerinin envanterinden alıp Türkiye'ye satacağını söyledi. 3 Super Cobra helikopterin aylar önce kullanıma hazır olduğunu belirten Ricciardone, "Türk tarafının bazı ek talepleri oldu. Başka meseleler de vardı" dedi. Ricciardone, "Teknik konuda ve fiyatla ilgili Türkiye'nin endişelerini giderebilirsek çok kısa sürede teslim edilebilir" diye konuştu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...