Araplar İstanbul'a koştu, AVM'ler coştu

- Güncelleme:
Araplar İstanbul'a koştu, AVM'ler coştu

Ekonomi Haberleri

Shopping Fest ve ardından ramazan etkinlikleriyle düzenlenen kampanyalar Arap turistlerin İstanbul'daki konaklamasını ve yaptıkları alışverişi artırdı.

Arap ülkelerinde yaşanan siyasi çalkantı ve Türkiye'nin uyguladığı vize kolaylıkları Arap turist için Türkiye'yi vazgeçilmez kıldı. TÜRSAB verilerine göre, 2005 yılında İstanbul'u 4.8 milyon, 2006 yılında ise 5.3 milyon turist ziyaret etmiş. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise bu yıl İstanbul'a gelen turist sayısının 6.5 milyon olacağının altını çizdi. Orta Doğu ülkelerinden gelenlerin bunda büyük payı olacağını ifade eden Ulusoy, "2005 yılında İstanbul'u 277 bin 546 Orta Doğulu turist ziyaret etmişti. "Geçtiğimiz yıl bu rakam 344 bin 148'e ulaştığını, bu yılki beklenti ise 400-410 bin dolayında olacak" diye konuştu. Bu rakamlar ışığında, 2009 yılında İstanbul'a gelen toplam turist sayısı içinde Arap turistlerin yüzde 9.3 pay aldığı dikkat çekiyor. Bu oran 2010'da yüzde 10'a, 2011'de yüzde 11.3'e çıktı. Yılın ilk yarısında ise İstanbul'a gelen turistlerin yüzde 14'ünü Arap turistler oluşturdu.Yaz aylarında özellikle çok katlı alışveriş merkezlerini seçen Arap turistlerin ilk uğrak noktaları ise Mecidiyeköy Cevahir AVM. Cevahir AVM'de her gördüğünüz 5 kişiden 1'inin Arap olma ihtimali çok yüksek. Cevahir AVM'nin yanı sıra başka gözdeler de bulunuyor. Türkiye'ye gelen turistler arasında en büyük artışı, Yemen, Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan gibi ülkelerden gelen turistler oluşturdu.GİYİM GIDA VE HEDİYELİK ALDILAR Arap baharının yaşandığı ülkelerden vazgeçen Arap turistler, İstanbul'da hem gezdi hem de bol bol alışveriş yaptı. Ülkelerinde yayınlanan Türk dizilerinin de etkisiyle İstanbul'a koşan turistlerin harcamaları da arttı. Araplar en fazla giyim ve gıda alışverişi yaparken, yakınlarına hediyelik eşya alarak bol döviz bıraktı.Araplar İstanbul'a koştu, AVM'ler coştu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...