Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Balkanlar'da yeni sıcak hava dalgası

Balkanlar'da yeni sıcak hava dalgası

GÜNDEM Haberleri

Aşırı sıcaklar özellikle Bosna Hersek'te etkili olurken, Sırbistan'ın Tuna, Sava ve Tisi nehirlerinde su seviyesinin düşmesi nedeniyle ulaşım yapılamıyor.

nbsp;

Balkan ülkelerinde bu yazın dördüncü sıcak hava dalgası yaşanıyor. Aşırı sıcaklar özellikle Bosna Hersek'te etkili olurken, Sırbistan'ın Tuna, Sava ve Tisi nehirlerinde su seviyesinin düşmesi nedeniyle ulaşım yapılamıyor.

Bosna Hersek başta olmak üzere bu yazın dördüncü sıcak hava dalgasının yaşandığı Balkan ülkelerinde, hava sıcaklıkları bugün 35 ila 40 derece arasında seyrediyor.

Meteorolojiden alınan bilgilere göre sıcak hava yarın da devam edecek. Yarından sonra ise bölge genelinde yağmurun etkili olacağı ve sıcaklıkların düşeceği belirtildi.

Bosna Hersek Federasyonu Meteoroloji İşleri uzmanı Cenan Zulum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bosna-Hersek genelinde 3 şehirde son 100 yılın en yüksek sıcaklıklarına ulaşıldığını söyledi. Cenan Zulum, "Zenitsa'da 41,3, Bihaç'ta 40 ve Tuzla'da 39,5 dereceyle son 100 yılın en yüksek sıcaklıkları görüldü. Bugün ve yarın bu kavurucu sıcaklar etkisini sürdürecek. Pazartesi günü kısa süreli yağmurun da etkisiyle sıcaklıkların az da olsa düşmesi bekleniyor. Ancak bu düşüş çok uzun sürmeyecek. Önümüzdeki hafta yeniden kavurucu sıcaklar baş gösterecek" diye konuştu.

Zulum, özellikle doğu ve batı Balkanlar'ın bu sıcaklıklardan etkileneceğini belirtti.

Uzmanlar, saat 10.00 - 17.00 arasında zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması ve sulu gıdalar tüketilmesi hususunda vatandaşları uyardı.

Saraybosna Acil Servisi'nden Dr. Miryana Malenitsa, son 24 saat içerisinde 485 hastanın baş dönmesi, mide bulantısı, baş ağrısı, yüksek tansiyon ve karın ağrısı şikayetiyle kendilerine başvurduğunu belirtti.

-Nehirlerin su seviyesi düştü-

Sırbistan'da da yarına kadar sıcak hava etkili olacak. Sırbistan Meteorolojisi'nden alınan bilgilere göre, ağustos ayı genelinde sıcaklıklar 38 ila 41 derece arasında seyretti. Bugün de Sırbistan'ın farklı şehirlerinde hava sıcaklıklarının 35 ila 41 derece arasında seyretmesi bekleniyor.

Sırbistanlı meteorologlar, Toplitse, Kolubare, Vlasine, Logomira, Lima ve diğer nehirlerdeki su miktarının da azaldığına dikkati çekti. Su seviyesinin Tuna, Sava ve Tisi nehirlerinin bazı kısımlarında ulaşımı sağlayacak seviyenin altına düştüğü belirtildi.

Kosova'nın başkenti Priştine'de de dereceler 38'i gösterdi. Sıcak ve kurak hava önümüzdeki üç gün boyunca Karadağ'da da etkili olmaya devam edecek. Karadağ'ın en sıcak şehri dün öğle saatleri itibariyle 38 derecenin görüldüğü başkent Podgoritsa oldu.

Makedonya'da da aynı şekilde sıcaklıklar 31 ila 41 derece arasında seyrederken sıcak havanın hafta başına dek devam edeceği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...