Barcelona: 3 - Real Madrid: 2

Barcelona: 3 - Real Madrid: 2

FUTBOL Haberleri

İspanya Süper Kupası ilk maçında Barcelona, sahasında ağırladığı geçtiğimiz sezonun La Liga şampiyonu Real Madrid'i 3-2 mağup olarak rövanş için az da olsa avantajlı bir skor elde etti.

İspanya Süper Kupası ilk maçında Kral Kupası'nın sahibi Barcelona, Camp Nou'da lig şampiyonu Real Madrid'i ağırladı. Mücadeleyi Clos Gomez yönetti. Beklenenden uzak bir futbolun sergilendiği maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda karşılaşma boyunca pek ortalarda görünmeyen Ronaldo, Mesut'un asistinde meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sadece 1 dakika sonra sahneye Pedro çıktı ve eşitliği sağladı. 69. dakikada Barcelona'nın ikinci golü geldi. Kazanılan penaltıyı Messi gole çevirdi. Golden sonra bir taraftar sahaya inerek Messi'ye sarıldı. 77. dakikada rakiplerini teker teker çalımlayan İniesta, Xavi'ye harika bir ara pası verdi. Kaptan, Casillas'ı üçüncü kez avladı. Katalan ekibi 4. golü ararken kaleci Valdes'in büyük hatasını affetmeyen Di Maria, aradaki farkı bire indirdi. Maçı 3-2 kazanan Barcelona, nbsp;rövanş için az da olsa avantajlı bir skor elde etti.

MOURINHO-VILANOVA KAPIŞMASI
Karşılaşma, Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho ile Barcelona çalıştırıcısı Tito Vilanova'yı ilk kez karşı karşıya getirdi. 2 takım geçen yıl Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldiğinde büyük olaylar patlak vermişti. Barcelona'nın 3-2 kazandığı rövanş maçında 3 kırmızı kart çıkmış; Real Madrid Teknik Direktörü Mourinho, maç sonunda, o dönemde Guardiola'nın yardımcılığını yapan Vilanova'nın gözüne parmağını sokmuştu. Bu sefer maçta herhangi bir olay yaşanmadı. İspanya Süper Kupası'nı son 3 yıldır Barcelona kazanıyor. Real Madrid ise son olarak 2008 yılında Valencia'yı yenerek Süper Kupa'nın sahibi olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...