Saat Saat marka avında

- Güncelleme:
Saat Saat marka avında

Ekonomi Haberleri

Saat Saat, İsviçre'nin dünyaca ünlü saat markası Tag Hauer ile Maurice Lacroix'i portföyüne ekleyerek lüks pazar segmentine de giriş yaptı. Hedef yıl sonuna kadar 2 yeni marka daha satın alarak lüks segmenti büyütmek

Burberry, Emporio Armani, Cerrutti, Fossil, DKNY, Diesel, Michael Kors, Roberto Cavalli, Guess ve HugoBoss'un da aralarında bulunduğu 24 dünya markasının Türkiye temsilcisi olan Saat amp;Saat, ürün gamını lüks saat kategorisinde yer alan markalarla güçlendirmek için İsviçreli nbsp; Luxury Products International (LPI) şirketinin Türkiye temsilciliğini satın aldı. Lüks segmentte emin adımlarla ilerlemek isteyen marka, bu yılın sonuna kadar 2 marka daha satın alarak hedef büyütmeyi de amaçlıyor.
##tgvideo##
nbsp;Saat amp;Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, bu satın almayla dünyaca ünlü İsviçre saat markaları Tag Hauer ve Maurice Lacroix'i portföyüne eklediklerini belirterek, "Saat amp;Saat olarak 2012 yılı sonuna kadar en az 2 yeni İsviçreli saat markasını daha portföyümüze katmayı hedefliyoruz. Böylece Türk tüketicisi artık lüks marka saatlere daha kolay ulaşabilecek. Çok ciddi hedeflerimiz var. Fashion markalarda rüştümüzü ispat etmiştik. Lüks segmente de şimdi elimize çok büyük fırsat geçti. Kendimizi bütün dünyaya göstereceğiz. Bu satın alma, markamıza önemli bir açılım sağlayacak" dedi.

10 YILLIK FLÖRT EVLİLİK OLDU
Türkiye'de saat sektöründe ilk kez böyle bir satın almanın gerçekleştiğini ve 10 yıllık hayali olduğunu da belirten Ramazan Kaya, "LPI'nin Türkiye yönetimiyle yaklaşık 10 yıldır flört halindeydim. Bu grubu bünyemize katmayı hep çok istedim. Süreci hızlandıran olay ise geçtiğimiz Şubat ayında Londra'da Burberry'nin düzenlediği Fashion Show Gecesi'nde oldu. LPI'nin CEO'suna bu hayalimden ve arzumdan bahsettim. 'Sizin şirketinizi 10 yıldır satın almak istiyorum ama olamadı' dedim. Jerome Biard nbsp; ise 'Hala düşünüyor musun' diye sordu.Ben de 'tabi ki düşünüyorum' dedim. nbsp; 6 aylık görüşmelerin sonucunda da şirketi satın almayı başardık. Hayallerimizi süsleyen bir dünya saat grubunun, İsviçre'nin en prestijli saat markalarını bünyesinde bulunduran Luxury Products International'ın Türkiye operasyonlarını satın aldık" diye konuştu. LPI CEO'su Jerome Biard ise LPI şirketinin, 1993 yılından beri Türkiye'de aktif olduğunu belirterek,"15 tane markayı Rusya'da temsil ediyoruz.Rusya'nın yanı sıra yakın zamanda Brezilya ve Paraguay'da şubelerimizi açtık. Şimdi bu pazarlarda daha hızlı büyümeye odaklanacağız. Bu ülkelerde de Saat amp;Saat ile işbirliklerimiz ileride gündeme gelebilir"diye konuştu.

LÜKSE OLAN TALEP ARTIYOR
Türkiye'nin dünyanın 22'nci büyük saat pazarı olduğuna dikkat çeken Saat amp;Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, "Türk tüketicisi saate yılda 800 milyon dolar harcıyor. Özellikle son dönemde gelişmekte olan pazarlar arasında öne çıkan Türkiye'de, lüks kategorisinde yer alan mekanik ve el yapımı İsviçre menşeili saatlere olan talep ise her geçen gün artıyor. Türkiye'de yılda 14 milyon adet saat satılıyor biz de 1994 yılından bugüne kadar toplam 4 milyon saat sattık. Perakende sektöründe yapacağımız yeni yatırımlarla 5 yıl içerisinde toplam 200 mağazaya ulaşmayı ve 500 kişiye istihdam sağlamayı planlıyoruz. Satışlarımızın yüzde 45'i perakende kanalında. Bugün itibariyle 30 ilde 80 Saat amp;Saat mağazası, 12 kiosk, 45 satış noktası ve 700'e yakın bayilerimiz var" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...