Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunanistan'da bayram namazı Olimpiyat'da

Yunanistan'da bayram namazı Olimpiyat'da

DÜNYA Haberleri

Yıllardan beri Atina'ya cami yapılmasına karşı çıkan Yunan hükümeti, bu yıl Müslümanların bayram namazını 322 milyon dolara mal olan Olimpiyat Stadı'nda kılmalarına izin verdi.

Yunanistan yıllardan beri görmezden geldiği Müslüman toplumu için ilk defa bir adım attı. nbsp;Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Atina'ya cami yapımı konusunda yıllardan beri ayak direyen ve Türkiye'den farklı farklı taleplerde bulunan Yunan hükümeti, Ramazan Bayramı'nda namaz kılmak için yer bulamayan başkentteki Müslümanlar için Olimpiyat Stadı'nı tahsis etti. İçişleri, Eğitim, ve Din Bakanlıkları, ülkedeki Müslüman topluluklar arasında yapılan görüşmeler sonucunda Ramazan Bayramı Namazı'nın 75 bin kişilik "Spiros Louis" Olimpiyat Stadı'nda kılınmasını kararlaştırdı. Haberde Ramazan Bayramı'nda burada namaz kılmak ve ardında da bayramlaşma merasimini yerine getirmek isteyen Müslüman toplumların 10 Ağustos'a kadar Olimpiyat Stadı yönetimine başvurmaları istendi.

CAMİ YAPILMASINA SÜREKLİ KARŞI ÇIKIYORLAR
Batı Trakya'daki Türk azınlığı yıllardır "Türk" olarak tanımayan Yunanistan hükümeti, neredeyse toplum nüfusunun yarısının yaşadığı 3.7 milyonluk başkentte Müslümanların sayısı artmasına rağmen cami yapılmasına sürekli olarak karşı çıkmıştı. Bunu bir devlet politikası olarak benimseyen Yunan siyasetçiler ve din adamları, minareleri sökülen Osmanlı'dan kalma Mustafa Ağa Camisi'ni bile ibadete açmak için Türkiye'den çeşitli taleplerde bulunmuştu. Son olarak Yunan kilisesinin şahin isimlerinden Selanik Metropoliti Anthimos, cami karşılığında Heybeliada Ruhban Okulu'nun yeniden açılması talebinde bulunmuş, ayrıca Ayasofya'da dini ayinlerin yeniden başlamasını istemişti. Olimpiyatlarda cami talebi reddedilmişti. Yunan yetkililer, 2004 yılında yapılan Atina Olimpiyatları sırasında Avrupa ülkeleri ve Olimpiyat Komitesi talep ettiği halde başkente cami yapımına onay vermemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...