Başbakan'dan gençlere iki kitap önerisi

- Güncelleme:
Başbakan'dan gençlere iki kitap önerisi

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, Falih Rıfkı Atay'ın Zeytindağı ile Fahrettin Paşa'nın Medine Müdafaası'nı anlatan eserleri her gencin mutlaka okuması gerektiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, The Istanbul Review dergisine verdiği röportajda günlük tuttuğunu açıkladı.
Erdoğan, edebiyat dergisinin sorularını yanıtlarken bugüne kadar bilinmeyen bir özelliğini de açıkladı. Çok yoğun mesaisine rağmen, kitap ve edebiyat dünyasından kopmamaya, bigane kalmamaya gayret gösterdiğini belirten Erdoğan, baştan sona okuma fırsatı olmasa da, "matbuat alemini" mümkün olduğunca takip ettiğini ve bilgi aldığını ifade etti.
Erdoğan, "Kendiniz hiç yazıyor musunuz? Yazmıyorsanız 'keşke bunu ben yazabilmiş olsaydım' dediğiniz bir kitap veya şiir var mı?" sorusuna, "Günlük ve hatırat bildiğiniz gibi edebiyat formları olarak değerlendirilirler. Bu anlamda, evet, yazıyorum. Her gün, fırsat bulabilirsem, günlük tutuyorum ve gelişmeleri not ediyorum. Belki ilerde, bu günlüklerden yola çıkarak hatıraları da yazma fırsatım olabilir" cevabını verdi.

GENÇLERE TAVSİYE
Başbakan Erdoğan, siyasete atılmak isteyenlerin mutlaka okumasını tavsiye edeceği kitap ya da şiir olup olmadığına ilişkin soru üzerine, kendisinin Hazreti Mevlana ve Yunus Emre'den çok istifade ettiğini; AKParti siyasetinin ve hareketinin ilham kaynaklarından ikisi olarak bu ulu insanları her zaman hatırlatmış bir siyasetçi olduğunu dile getirdi. Erdoğan, şunları söyledi: nbsp;"Falih Rıfkı Atay'ın Zeytindağı adlı eseri ve Fahrettin Paşa'nın Medine Müdafaası'nı anlatan eserler, bence her siyasetçinin, sadece siyasetçi değil, her çocuğumuzun, her gencimizin mutlaka okuması gereken eserler. Bu toprakları anlamak ve anlamlandırmak, bugünlere nasıl ulaştığımızı görebilmek adına bu ve benzeri eserler mutlaka okunmalı ve okutulmalı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...