Çelik: Erdoğan aday olursa Gül olmaz

Çelik: Erdoğan aday olursa Gül olmaz

Politika Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Erdoğan'ın AK Parti'nin kongresinde parti kadrosunu yeniden dizayn edeceğini söyledi. Çelik, "Sayın Başbakan partiyi ehil ellere bırakmak isteyecek ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kafası bir şekilde yürümek isteyecektir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti'nin önümüzdeki günlerde çok önemli bir sürece gireceğini belirterek, "Eylül'de kongre, ardından da yerel seçimler geliyor. Sayın Başbakan partinin kadrosunu yeniden dizayn ederek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kafası rahat bir şekilde yürüyecektir" dedi.

NUMAN BEY BAŞKAN OLMAZ
Çelik bazı gazetecilerle sohbetinde, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un Erdoğan'dan sonra AK Parti'nin genel başkanı olacağına yönelik iddiaları değerlendirdi. nbsp;Kurtulmuş ile geçmişe dayanan bir dostlukları olduğunu hatırlatan Çelik, "İktidar açısından söylüyorum, Numan Bey'in siyasetin uzağında kalması kayıp ve eksikliktir. Tercihini o dönemde farklı kullandı. Biz önceden de AK Parti'ye katılmasını istedik. Şimdi oluyor. Bu durum parti içinde olumlu bir sinerji oluşturur. Numan Bey'in liderlik vasfı da var ama AK Parti'ye genel başkan olacağına yönelik bir değerlendirme yapıldığını sanmıyorum" diye konuştu.

TAŞLAR YERİNE OTURACAK
Başbakanın AK Parti'nin kadrosunu yeniden dizayn etmek isteyeceğini belirten Erdoğan, "Eylül'de kongre var, ardından yerel seçimler. Tüm bu aşamalar partinin yeniden dizaynı sonucuna neden olacak. Sayın genel başkan cumhurbaşkanlığı seçimlerine kafası rahat bir şekilde yürümek isteyecektir. Taşları yerli yerine oturtacağına eminim" dedi.

GÜL VE ERDOĞAN KENDİLERİNİ TARTIŞTIRMAZ
Çelik, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına aday olacağına inandığını da kaydederek, "Sayın Abdullah Gül çok iyi bir cumhurbaşkanlığı yapıyor. Halk nezdinde de bu görülüyor. Ama Erdoğan aday olursa, Sayın Gül'ün aday olacağını sanmıyorum. Geçmişte olduğu gibi oturur konuşurlar. Kamuoyunda kendilerini tartıştıracak bir konu içine girmezler" görüşünü dile getirdi. nbsp;

İLK TURDA CUMHURBAŞKANI SEÇİLİR
AK Parti'ye yeni katılımların olmasına dönük girişimlerin sürebileceğini ancak bu gelişmelerin sadece Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik olmadığını belirten Çelik, "Cumhurbaşkanlığı seçimine dönük bir girişim de olabilir ama Tayyip Erdoğan, hiçbir operasyon yapmadan da, transfer yapmadan da ilk turda cumhurbaşkanı seçileceğine inanıyorum. Hiçbir sorun yaşamaz. Buradaki amaç birlikte yürümesi gereken insanların AK Parti dışında kalmamasıdır. Sayın Başbakanın Türkiye'nin büyük fotoğrafına olumlu bakan tüm kesimlere kucak açacağı inancındayım" dedi. nbsp;

PARTİYİ EHİL ELLERE BIRAKMAK İSTER
Bakan Çelik, AK Parti'nin Başbakanın 'evladı' gibi olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti: "Elbette onu ehil ellere bırakmak ister. 2023 hedefine ulaştıracak bir kadroya bırakmak ister. Bu doğru bir yaklaşım olur. Ben gidiyorum, parti ne olursa olsun anlayışı içinde olmaz. Hatırlayın Cumhurbaşkanlığı seçiminde herkes bir şey söylüyordu, ama sayın başbakan olması gerekeni yaptı. Genel başkanlık konusunda da olması gerekeni yapar, nefsi, keyfi bir karar almaz. İnce eleyip sık dokur, doğru karar verir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...