Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sakız Adası 3 gündür yanıyor

Sakız Adası 3 gündür yanıyor

DÜNYA Haberleri

Yunanistan'a bağlı Sakız Adası'nda geçen cumartesi günü başlayan orman yangını, kontrol altına alınamadı.

Yunanistan'ın Sakız Adası'nda cumartesi gecesi başlayan orman yangını, tüm çabalara karşın kontrol altına alınamadı. Binlerce dönüm çam ormanı, makiliğin yanı sıra sakız ve zeytin ağaçları da yangından zarar görürken, adanın 'tarihinin en büyük felaketlerinden biri'ni yaşadığı yorumları yapıldı. nbsp;
Yanan sakız ağaçlarının yerine yenilerinin dikilmesi ve tekrar tam ürün alınılabilmesi için 5 ila 10 yıl zaman geçmesi gerektiği de belirtildi. Çeşme'den de görülebilen alevlerin yayılmasını engelleyip yangını kontrol altına almak için ekipler, yoğun çaba sarf ediyor. Türk vatandaşlar sosyal paylaşım sitelerinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın komşuya yardım etmesini istedi. Ancak Türkiye ve Yunanistan tarafından işbirliği konusunda resmi bir teklif veya görüşme olmadığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...