Gizli tanıklar suspus oldu

Gizli tanıklar suspus oldu

GÜNDEM Haberleri

Gizli tanıklar, kendilerine vadedilen tedbirlerin alınmadığını öne sürdü. Daha önce birçok defa ifade veren gizli tanık "Kıskaç", "Bugüne kadar korunmadık. Madem Ergenekon bu kadar tehlikeli yapı, biz de hayati bilgiler veriyoruz o zaman devletin bizi koruması gerekirdi. Bundan sonra ifade vermeyeceğim" dedi.

Ergenekon davası kapsamında çocuklarının ve ailesinin can güvenliği olmadığı gerekçesi ile ifade vermeyeceğini açıklayan gizli tanık 'İlk Adım'ın ardından 'Kıskaç' da tanıklıktan vazgeçti. Tanık Koruma Programınca kendilerine dair hiçbir tedbir alınmadığını savunan Kıskaç, "Bugüne kadar korunmadık, can güvenliğimiz için bir şey yapılmadı. Verdikleri koruma bile çağrılı koruma" dedi. Ergenekon kapsamında ifade veren "gizli tanıklar" uzun süredir tartışma konusu. Dava kapsamında dikkatsizlik sonucu bazı tanıkların kimliklerinin deşifre olduğu biliniyor. Gizli tanıklara yönelik çeşitli tarihlerde saldırı ve benzeri eylemlerin gerçekleştiğine dair haberler medyada yer aldı. Koruma programı ise başından beri tartışma konusu. Türkiye'de bir Tanık Koruma Kurulu var. Ancak nitelik ve etkinlik açısından varlık gösteremiyor. Uzun süre TSK'ya gönüllü hizmet eden ve Yeşil'le çalıştığını söyleyen Kıskaç, Sabancı ve Hablemitoğlu suikastleri hakkında detaylı bilgiler vermişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...