Fatma annenin kalbi İzmir'e geldi

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Fatma annenin kalbi İzmir'e geldi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Gaziantep'teki terör saldırısı sonrası fenaşarak can veren Fatma Erdem'in kalbi İzmir'de Sevinç Serbet'e nakledildi.

Gaziantep'teki terör saldırısı sırasında polis memuru olan oğlunun da orada olduğunu düşünerek beyin kanaması geçiren 45 yaşındaki Fatma Erdem'in kalbi İzmir'de ikamet eden 28 yaşındaki İngilizce öğretmeni Sevinç Sermet'e nakledildi.

##tgvideo##

Gaziantep'te yaşayan Fatma Erdem 9 sivilin hayatını kaybettiği terör saldırısı sırasında aniden yayılan " En az 10 polis şehit" haberini duyunca birden fenalaşmış ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelerle rağmen beyin ölümü gerçekleşmişti. Erdemin biri imam ve biri polis olan oğulları tarafından bağışlanan kalbi İzmir'e gönderildi. Yapılan kan ve doku tetkikleri sonucu kalbin 10 yıldır ritm bozukluğu yaşayan, son altı aydır nakle ihtiyacı olan İngilizce öğretmeni Sevinç Sermet'e takılmasına karar verildi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyata alınan Sermet'e bağışlanan kalp başarıyla nakledildi.
Yoğun bakımdaki eşinin yanından bir an olsun ayrılmayan Pazarlama işiyle uğraşan Muharrem Olgun Sermet, En kısa sürede Fatma Ana'nın ailesiyle tanışmak istediklerini belirterek, çok karmaşık bir duygu yoğunluğu yaşadığını ifade etti. Ayrıca kalbin bulunmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Olgun Sermet, "2002'den beri hastaydı. Gün yüzü görmedik. Şu anda kalp bulundu çok mutluyuz. Allah Fatma Ana'dan ve ailesinden razı olsun" diye konuştu.
DURUMU İYİ
Nakli gerçekleştiren Ege Üniversitesi Kalp Damar Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prf. Dr. Mustafa Özbaran, " Sevinç 8-9 aydır hastanemizde kalp yetmezliğinden dolayı yatıyordu. Hastalığından dolayı kalp destek cihazı kullanamıyordu. Tek şansı nakildi ve Gaziantep'ten bir kalp geldi. Başarılı bir operasyon geçirdik ve nakil gerçekleşti. Şu an Sevinç'in durumu iyiye gidiyor" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...