Rakip atlet Lisa Dobriskey'den çirkin sözler

- Güncelleme:
Rakip atlet Lisa Dobriskey'den çirkin sözler

GÜNDEM Haberleri

Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut'un tarih yazdığı kadınlar 1500 metre finalinin ardından açıklama yapan Büyük Britanyalı atlet Lisa Dobriskey, sporcularımıza çirkin ithamlarda bulundu. Aslı Çakır Alptekin, Dobriskey'nin doping imasında bulunmasıyla ilgili olarak "Meyve veren ağaç taşlanır. Bizim nasıl koştuğumuz belli" dedi.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları kadınlar 1500 metre finalinde altın madalya alan Aslı Çakır Alptekin ile gümüş madalya kazanan Gamze Bulut tarihi bir başarıya imza attı. 1500 metre finallerinde ilk kez aynı ülkeden iki sporcu yarışı ilk iki sırada tamamladı. nbsp;Sporcularımızın tarih yazdığı 1500 metre yarışını 10. sırada tamamlayan Büyük Britanyalı atlet Lisa Dobriskey, Aslı Çakır Alptekin'in doping yaptığı imasında bulundu.
Yarışta bazı atletlerin rakiplerini kandırmış olabileceğini iddia eden Dobriskey, "Bunu söylemek hoşuma gitmiyor ama normal bir yarışta koştuğumuza inanmıyorum" dedi. nbsp;
İngiliz basını da Dobriskey'in açıklamaları ile isim vermeden Aslı Çakır Alptekin'i ima ettiğini belirtirken, atletimizin 2004 Gençler Dünya Şampiyonası'nın ardından 2 yıl doping cezası aldığını hatırlattı.
Daily Mail gazetesi ise, "1500 metre finali öncesi atletlerin aldığı tek ilaç yatıştırıcı olmalı. Çünkü olimpiyat tarihinin en yavaş 1500 finalini koşarak stattaki 80 bin seyirciyi uyuttular" yorumunda bulundu.

ASLI'DAN CEVAP GECİKMEDİ: MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR
nbsp; Aslı Çakır Alptekin, nbsp;Dobriskey'nin nbsp;doping imasında bulunmasıyla ilgili olarak şunları kaydetti: nbsp;"Meyve veren ağaç taşlanır. Bizim nasıl koştuğumuz belli. Her zaman testlere giren sporcularız, devamlı kontrol altındayız. Yarıştan önce ve sonra testlere giriyoruz. Onların terbiyesizliği, çünkü kendi ülkelerinde çok kötü derece elde ettiler. 9 ve 10. oldular, sonra da böyle çamur attılar. Onları kınıyorum. Hiç de aldırmıyorum, ben mutluyum ve şampiyonluğumun keyfini çıkarıyorum." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...