İran'dan terör tehdidi

İran'dan terör tehdidi

DÜNYA Haberleri

Beşar Esad'a arka çıkan Tahran yönetimi, muhalifleri destekleyen ülkeleri tehdit etti. İran dini lideri Hamaney, Devrim Muhafızları'na Baas rejimini koruma talimatı verdi. Hamaney'in, ABD, İngiltere, Türkiye ve S.Arabistan'a karşı terör operasyonlarını artırın talimatı verdiği öne sürüldü.

nbsp;El Arabiya ve İngiliz The Telefraph gazetesinin ele geçirdiği gizli bir belgeye göre İran'ın dini lideri Hamaney'in, Devrim Muhafızları Kudüs Kuvvetleri Komutanı nbsp;Kasım Süleyman'a nbsp;"Suriye lideri Esad'ı korumak için terör emri verdiği" ortaya çıktı. Esad'ın desteklenmesinin İran'ın çıkarlarıyla eşdeğer olduğu ve Esad'ın rejiminin korunmasının İran'ın "kırmızı çizgileri" haline geldiğini söyleyen Hamaney, "Suriyeli muhalifleri destekleyen ülkelerde terör eylemleri gerçekleştirin" dediği ileri sürüldü. Hamaney'in Türkiye, ABD, İngiltere, S.Arabistan ve Katar'ın uyarılması talimatı da belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...