İslamofobi geri tepti

İslamofobi geri tepti

GÜNDEM Haberleri

New York'taki 11 Eylül saldırısının ardından dünya geneline yayılan ve "İslam düşmanlığı, korkusu" olarak adlandırılan İslamofobia maksadına ulaşamadı.

New York'taki 11 Eylül saldırısının ardından dünya geneline yayılan ve "İslam düşmanlığı, korkusu" olarak adlandırılan İslamofobia maksadına ulaşamadı. Yazılı ve görsel basınıyla, siyasetçisiyle ve çeşitli kuruluşlar aracılığıyla yürütülen İslamofobia çabalarına rağmen, özellikle Batı'da İslamiyet yükselişini sürdürmeye devam etti. Öyle ki, ABD'de ikiz kulelerin yakınlarında İslam Kültür Merkezi açılırken, New York'un Brooklyn semtinde Müslümanlar bir camiye daha kavuştu. Türklerin inşa ettiği Eyüp Sultan Camii tamamlanarak kapılarını açtı. Caminin resmi açılışı ise Türkiye'den gidecek bir devlet büyüğünün ziyareti sırasında yapılacak. Almanya'da Hamburg'un ardından Baden Württemberg ve Bremen eyaletleri de İslam'ı "resmi din" konumuna getirecek devlet anlaşmaları hazırladı. Hamburg eyaleti de, Müslümanlara artık dini bayramlarda çalışmaktan muaf tutulma hakkı verecek. Devlet okullarında İslam derslerinin yapılması konusunda Müslüman kuruluşlara, Evangelist Kilise'ye verilen hak ve sorumlulukların aynısı veriliyor. Devlet tarafından yapılan sınav sonucu ders vermesine izin verilen Müslüman öğretmenler okullarda İslam derslerine girecek. Bir diğer gelişme ise Yeşiller Partisi'nin Almanya'da yaşayan Müslümanların, dinî açıdan Hıristiyanlarla eşit haklara sahip olmasını istemesi. Yaklaşık 600 bin Müslüman'ın yaşadığı Baden Württemberg eyaletinde İslam resmi din oluyor. Artık Avrupa şehirlerinin çoğunda günde beş vakit ezan duyuluyor. Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki 44 ilkokulda, daha önce seçmeli olarak verilen İslam dersi sürekli ders haline getirildi. İslamofobi geri teptiHİZMET KURULUŞLARI HIZLA ÇOĞALDI ABD'de ikiz kulelerin yakınlarında İslam Kültür Merkezi açılırken, New York'un Brooklyn semtinde Müslümanlar bir camiye daha kavuştu. Türklerin inşa ettiği Eyüp Sultan Camii tamamlanarak kapılarını açtı. Almanya'da Hamburg Eyaleti, İslam'ı resmî din konumuna getirecek anlaşmanın ardından Baden Württemberg ve Bremen eyaletleri de aynı şekilde devlet anlaşmaları hazırladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...