Atatürk Malatyalı mıydı?

Atatürk Malatyalı mıydı?

GÜNDEM Haberleri

Atatürk'ün Selanik'te doğmadığı, anne ve babasının Malatya'da yaşayan bir aile olduğu ve tüm bunların devletin "Bekası" için sır olarak tutulduğu iddia edildi.

Fatih Bayhan hazırlıklarını sürdürdüğü "Mustafa'dan Kemal'e Atatürk'ün Büyük Sırrı" adlı kitapta Atatürk'ün Selanik'te doğmadığını, anne ve babasının Malatya'da yaşayan bir aile olduğunu ve tüm bunların devletin "Bekası" için sır olarak tutulduğunu belirtiyor. Tapu kayıtlarını kaynak gösteren Fatih Bayhan haklı olabilir mi? Kitabı bugünkü köşesinde gündeme getiren nbsp;Radikal'den Ömer Şahin, "Eğer, bu kitapta yer alacak belgeler doğru ise en başta bütün ders kitapları değişir. Atatürk 'ün hayatı yeniden yazılır" diye yazdı. nbsp;

AİLESİ ÇAKIROĞULLARI
Fatih Bayhan'ın iddiası şöyle: "Elimde tapu, nüfus kayıtları, mahkeme tutanakları ve ses kayıtları var. Mustafa Kemal, Malatya Akçadağ'da doğdu. Ailesi Çakıroğulları diye biliniyor. Babası Mamo lakaplı Mehmet Reşat Bey. Türkmen kökenli, Teşkilat-ı Mahsusa üyesi. Annesi Ayşe Hanım. Akçadağ'da çiftlikleri var. Halası Zübeyde Hanım, çeteler tarafından kaçırılıp, bir süre alıkonuyor. Aile, laf-söz olmasın diye O'nu çiftliklerinde çalışan Ali Rıza Efendi ile evlendirip, Selanik'e gönderiyor. Atatürk 5 yaşındayken babası, çeteler tarafından şehit ediliyor. Ayşe Hanım, oğlunu alıp Selanik'e gidiyor. O da vefat edince Ali Rıza Bey ve Zübeyde Hanım, küçük Mustafa'yı nüfusuna geçiriyor.

YAKIN ÇEVRESİ BUNU BİLİYOR
Atatürk, 1931 yılında Malatya'ya gidince aileyi belediye hoparlöründen anons ettirmiş. Daha sonra da maaş bağlatmış. Atatürk'ün abisi Ömer de cephede şehit olunca maaş çocuklarına geçmiş. Halen de ödenmeye devam ediyormuş…" Fatih Bayhan, devletin derinlikleri ve Atatürk'ün yakın çevresinin durumdan haberdar olduğunu söylüyor. Ebediyete kadar saklanmak istenen bu "sır" 1993 yılındaki bir tapu davasıyla ifşa olmuş. Çakıroğlu ailesi kadastro sorunu yaşayınca konu mahkemelik olmuş. Tapu, nüfus kayıtları, banka hesapları derken olay dallanıp-budaklanmış. nbsp;Ortaya Atatürk bağlantısı çıkmış. (Radikal)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...