Paparazziye kötü haber

Paparazziye kötü haber

MAGAZİN Haberleri

Yargıtay, plajda güneşlenirken fotoğrafları çekilerek bir derginin kapağında kullanılan ünlünün açtığı davada, sanıklar fotoğrafçı ve derginin imtiyaz sahibi hakkında verilen beraat kararını bozdu.

Yaz aylarıyla birlikte sahil beldelerine akın eden paparazzilere Yargıtay'dan kötü haber var. Ünlüleri güneşlenirken veya denize girerken fotoğraflamaya çalışan magazin gazetecileri, artık dikkatli olmak zorunda. Yargıtay, güneşlenirken rızası olmadan fotoğrafı çekilen ve yayınlanan bir ünlünün açtığı davada, sanıklar hakkında verilen beraat kararını bozdu. Yargıtay, kamuya açık alanda dahi özel hayatın mahremiyetinin önemine dikkat çekti. nbsp;
Yargıtay 12. Ceza Dairesi, özel hayatın gizliliğini ihlalle ilgili önemli bir karar aldı. Plajda güneşlenirken rızası olmadan fotoğrafı çekilen ve magazin dergisinin kapağında kullanılan bir kişi, fotoğrafı çeken ile dergi sorumlusu hakkında dava açtı. Ancak yerel mahkeme, "plajın kamuya açık alan olup, gizli alan olmadığı" gerekçesiyle fotoğrafı çeken ile derginin imtiyaz sahibi hakkında beraat kararı verdi.

ÖZEL HAYAT TANIMI
Davacı, kararı temyiz edince dosyayı görüşen Yargıtay 12. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozarak "özel hayat" kavramına da açıklık getirdi. Yargıtay'ın kararında şöyle denildi: nbsp;"Özel hayat kavramı, kişinin sadece gözlerden uzakta, başkalarıyla paylaşmadığı, kapalı kapılar ardında, dört duvar arasındaki yaşantısı ve mahremiyetinden ibaret olmayıp, herkesin bilmediği veya bilmemesi gereken, istenildiğinde başka kişilere açıklanabilen, tamamen kişiye özel hayat olayları ve bilgilerin tamamını içermektedir. Kamuya açık alanda bulunulduğunda dahi 'kalabalığın içinde dikkat çekmezlik, tanınmazlık, bilinmezlik' prensibinin geçerli olduğu ve kamuya açık alana çıkan her kişinin, bu alandaki her görüntü veya sesinin kaydedilip, sürekli ve izinsiz olarak elde bulundurulmasına rıza gösterdiğinin kabulü mümkün değildir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...