Çatışmadan ürken develer Türkiye'ye kaçtı

/ Kaynak: İHA
Çatışmadan ürken develer Türkiye'ye kaçtı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Suriye ordu birlikleri ile muhalifler arasında çıkan çatışmalarda bomba ve silah seslerinden etkilenen 4 deve, mayınlı alandan Türkiye'ye geldi.

Öncüpınar Hudut Bölük Komutanlığı sorumluluk alanında mayınlı alandan Türkiye'ye giren 4 deve, mayınlı alandan geçtiği sırada tellere takılarak yaralandı.

##tgvideo##

Koruma altına alınan develer, Cumhuriyet Savcılığı'nın kararı ile Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne teslim edilme kararının ardından Gaziantep'e gönderildiler. nbsp;
nbsp; nbsp; nbsp;
nbsp; DEVELER, SURİYE'DE ZENGİNLER TARAFINDAN YETİŞTİRİLİYOR nbsp;
nbsp; Develer, Suriye'de soylu aileleri ve zenginler tarafından yetiştirilirken, turizm amaçlı olarak kullanılıyor. Ülkeyi ziyaret eden turistlerin gezdirilmesinde kullanılan develerin sütü, zengin ve soylu aileler tarafından tüketiliyor. Deve yetiştiriciliği Suriye'de hobi olarak yapılırken, ülkede büyük deve çiftlikleri olduğu ve yılın belirli aylarında deve güreşi yapıldığı öğrenildi. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...