Dağlıca'da helikopter düştü: 5 şehit

Dağlıca'da helikopter düştü: 5 şehit

GÜNDEM Haberleri

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden kalkan S-70 Sikorsky tipi helikopter, Dağlıca'nın 12 km kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği esnada düştü; 5 asker şehit düştü.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte nbsp;kalkan nbsp;S-70 Sikorsky tipi nbsp;helikopter, nbsp;Dağlıca'nın 12 km kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği esnada düştü. Olay yerinde 4 Mehmetçik şehit düşerken, 8 asker yaralandı. Yaralılar, nbsp;2 askeri helikopterle Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Prof. Dr. Dursun Odabaş Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Yaralılardan durumu ağır olan 1 asker, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayıp şehit oldu. Şehit askerin naaşı, ambulansla Asker hastanesi morguna götürüldü. nbsp; nbsp;

"PKK DÜŞÜRDÜ" İDDİALARINA İLİŞKİN GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Helikopterin düşmesinin ardından PKK'ya yakın internet sitelerinde, TSK helikopterinin PKK'lılar tarafından düşürüldüğü iddia edilirken çok sayıda şehit olduğu öne sürüldü. nbsp;Türk Silahlı Kuvvetleri, helikopterin düşmesinin ardından kısa bir süre sonra açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi. nbsp;Açıklamada şu bilgilere yer verildi.
1. nbsp; nbsp; 22 Temmuz 2012 Pazar günü saat 16.55 sıralarında, 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova'dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığına ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterimiz; Dağlıca 12 km kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği esnada, ilk belirlemelere göre güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğramıştır.
2. nbsp; nbsp; Kaza sonucunda; 4 personelimiz şehit olmuş, 8 personelimiz yaralanmıştır.
3. nbsp; nbsp; Şehit ve yaralılarımız Hakkari ve Yüksekova'ya tahliye edilmişlerdir.
4. nbsp; nbsp; Kaza ile ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.
5. nbsp; nbsp; Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

GÜL VE ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu 4 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e telgraf göndererek başsağlığı diledi. Gül, gönderdiği telgrafta şehitlerin ailelerine, Türk milletine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı dileklerini iletti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Orgeneral Özel'e başsağlığı mesajı göndererek, üzüntülerini iletti ve yaralı askerler için acil şifa dileğinde bulundu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...