Mülteciler, Türk polisleri rehin aldı

/ Kaynak: İHA
Mülteciler, Türk polisleri rehin aldı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bulunan Suriyelilerin kaldığı mülteci kampında isyan çıktı. Suriyeli mülteciler, silahlarına el koydukları polisleri rehin aldı. Olaylar, özel harekat timlerinin havaya ateş açarak kampa girmesiyle bastırıldı. Kilis'teki konteyner kentte kalan Suriyeli sığınmacılar da isyan çıkardı. Olaylarda 5'i polis, 1'i asker, 1'i sağlık görevlisi olmak üzere 7 kişi yaralandı.

Türkmenlerin çadır kente gelmesini istemeyen Suriyeliler, önce yetkilerle tartıştı ardından da isyan çıkarttı. Yüzlerce Suriyeli çadır kentte bulunan polislerin silahına el koydu. Olaylar, özel harekat timlerinin havaya ateş açarak kampa girmesiyle bastırıldı. nbsp;Polislerin rehin alındığı iddiası üzerine ilçede gergin dakikalar yaşandı. İlçe halkı çadır kentte barınan Suriyelilere tepki gösterdi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Silah seslerinin duyulduğu olaylarda kamp alanında bulunan kabul binası hasar gördü. Çıkan kavga ve arbedelerde bazı Suriyeli ve Türk vatandaşlarının yaralandığı bildirildi. nbsp;

KİLİS'TEKİ KONTEYNER KENTTE DE OLAY ÇIKTI nbsp; nbsp;

Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki konaklama tesislerinde oluşturulan konteyner kentte kalan Suriyeli sığınmacılar da isyan çıkardı. nbsp;Suriyeli sığınmacılar, marketlerde işlemlerin ağır yürüdüğü, kendilerine yeteri kadar su, klima ve buzdolabı verilmediği iddiasıyla eylem yaptı. Çevreye taş atan gruba polis, biber gazı ile müdahale etti. Bir süre sonra olaylar duruldu. Ancak Suriyelilerin yeniden eylem yaparak taşkınlık çıkarması üzerine polis ve asker biber gazı kullanarak olayları bastırdı. Biber gazından etkilenen kadın ve çocuklar, konteyner kentin dışarıya çıkarak zeytin bahçelerinin altında oturarak eylemlerin sona ermesini bekledi. Olaylarda 6'sı güvenlik kuvveti, 1'i sağlıkçı, 7 kişi yaralandı. Suriyeli sığınmacılardan da yaralananlar ve gazdan etkilenenler bulunduğu öğrenildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...