ABD'de kum fırtınası!

ABD'de kum fırtınası!

DÜNYA Haberleri

ABD, daha çok çöllerde görülen dev kum fırtınasının pençesinde... Phoenix'te etkili olan kum fırtınası saatte 55 kilometre hızla esti ve yüzlerce metre yüksekliğe erişti.

nbsp;ABD, daha çok çöllerde görülen dev kum fırtınasının pençesinde. Kum fırtınası sebebiyle Arizona'nın Phoenix şehrinde 9 bin evin elektriği kesildi. Şehirdeki havaalanı da 20 dakika kapandı. nbsp;Kum fırtınası saatte 55 kilometre hızla esti ve yüzlerce metre yüksekliğe erişti. Fırtına 100 kilometre genişliğinde bir alanı etkiledi. nbsp;

##tgvideo## nbsp;


Kum fırtınasına Arizona'daki muson mevsiminin yol açtığı bildirildi. Meterolog Fred Gadomski, "Kumlar her yeri kaplıyor. En küçük boşluklara bile sirayet ediyor, elektrik sistemlerine zarar veriyor" dedi. Kum fırtınası sırasında gökler bir anda karardı ve her yer tozlarla kaplandı.
nbsp;

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...