Başkan Güzelbey'e 'kal' ricası

/ Kaynak: İHA
Başkan Güzelbey'e 'kal' ricası

Politika Haberleri  / İHA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, üçüncü dönemde başkanlığa aday olmayacağını söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey için, "Bir dönem daha görevinin başında kalmasını istiyorum. Şahsi kanaatim bir dönem daha devam etmesinden yanadır. Çünkü belediyecilikte kolay adam yetişmiyor" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in yeniden aday olmayacağı tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Güzelbey'in başarılı işlere imza attığını ifade eden Bakan Şahin, Güzelbey'den bir dönem daha görevinin başında kalmasını istedi. Belediyecilikte kolay adam yetişmediğini söyleyen Bakan Şahin, "Takımın bir oyuncusu olarak bize verilen görevi son ana kadar en iyisini yapmamız gerek. Hemşehrilerimizin hizmet almasını en iyi alacak şekilde hep baştan beri kendimizi kodladık. Ve bu hedeften hiç ayrılmadık. İç tüzüğümüz gereği üç dönemini dolduran bir daha göreve aday olamıyor. Başbakanımızda açıkladı, 30 Eylül'de yapılacak kongrede son kez aday olacağım dedi. Ben bunun doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Çünkü insan kaynağını üreten bir mekanizmamız var" dedi. nbsp;

GÜZELBEY VAZGEÇMİYOR
nbsp; Bakan Şahin'in 'devam' talebine yanıt veren Başkan Güzelbey, yerel seçimlerde aday olmayacağını bir kez daha dile getirdi. 2004 seçimlerinde verdiği sözün arkasında duracağını açıklayan Başkan Güzelbey, şöyle konuştu: "Benim seçilmeden önce koltuğa oturup kalkmayanlardan olmayacağım demiştim. Ben en fazla iki dönem belediye başkanlığı yapacağım demiştim. İnsanlar verdiği sözü tutmalı. Ben siyasetin gereği yağmur nereye yağarsa tarlayı oraya kuranlardan değilim. Verdiğim kararın daima arkasında olurum. Kararım yanlış bile olsa o işi yapmaya karar vermişsem hiç o kararımdan geri adım atmam. İçimizde bu işe layık son derece değerli arkadaşlarımız var. AK Partinin bir özelliği de yeni isimler türetmesidir. Fatma Şahin 10 sene evvel deselerdi, Türkiye'nin en önemli bakanlığına getirilecek denseydi, herhalde hiç kimse inanmazdı."

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...