Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

RTÜK'ten 16 yıl sonra ceza!

RTÜK'ten 16 yıl sonra ceza!

MAGAZİN Haberleri

TRT'de yayınlanan Şaşıfelek Çıkmazı, ilk yayınının üzerinden tam 16 yıl geçtikten sonra 'tekrar' yayınları yüzünden RTÜK'ten ceza yedi.

1996-98 yılları arasında TRT'de yayınlanan ve televizyon dizileri arasında efsane olan, Zühal Gencer, Derya Alabora, Fikret Kuşkan, Füsun Demirel gibi çok sayıda ünlü oyuncunun rol üstlendiği mahalle dizisi Şaşıfelek Çıkmazı tam 16 yıl sonra tekrarı yayınlanırken RTÜK'e takıldı.

SİGARA İÇİLMESİ YÜZÜNDEN

Ekranda içki ve sigara yasağı bulunmayan yıllarda yayınlanan, aradan 16 yıl geçtikten sonra TRT'de yeniden yayınlanmaya başlanan Şaşıfelek Çıkmazı'nda bazı sahnelerde sigara içilmesi dikkat çekti. Şikâyetler üzerine RTÜK uzmanları, 22 Mayıs 2012 tarihinde TRT 1'de ekrana gelen tekrar bölümü inceledi ve rapor hazırladı.
Raporda, Derya Alabora'nın canlandırdığı karakterle ilgili olarak "Aysel'in masadaki çayı içerken masanın üzerindeki sigara paketinden bir adet sigara çıkararak ağzına götürüp çakmakla yakmaya çalışmasına ait görüntülerin hiçbiri flulaştırma yapılmadan verilmiştir" denildi. RTÜK, TRT'ye 50 bin lira ile 100 bin lira arasında ceza öngören yasa maddesine göre ceza verilmesini kararlaştırdı. (Habertürk)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...