'ABD herkesi izliyor'

'ABD herkesi izliyor'

TEKNOLOJİ Haberleri

Bir bilim adamı, internette gezerken Flickr adlı fotoğraf paylaşım sitesinde rastladığı bir fotoğraf ile birlikte, yeni bir böcek türü keşfetti. İşte internet üzerinden keşfedilen ilk böcek türü.

ABD hükümetine ait gizli yazışmaları yayınlayan WikiLeaks, yine büyük yankı yapan bir iddiayı gündeme getirdi.

YAKIN TAKİP
"ABD hükümeti, sivil güvenlik kameraları ile herkesi gizlice izliyor" denilerek gündeme getiren iddianın temelinde TrapWire adlı program var. Güvenlik kameralarından alınan görüntüleri analiz eden program, terör saldırısına hedef olacağı düşünülen yerlerde bulunan insanları yakın takibe alıyor.

Program, bu alanlarda dolaşan insanlar için 10, araçlar içinse 8 maddelik bir tanı listesi hazırlanıyor. Ayrıca, fotoğraf çekmek gibi 'potansiyel gözlem eylemleri'ni tespit ediyor. WikiLeaks'te yayınlanan belgelere göre, birbirine bağlı yüzlerce kameradan elde edilen bu veriler gizli data merkezlerine gönderiliyor.

'NEW YORK İZLENİYOR' İDDİASI
WikiLeaks belgelerinde New York'taki 500 kameranın bu programa bağlı olduğu da ileri sürülüyor. Ancak New York Polis Departmanı sözcüsü Paul J. Browne, bu iddiaları yalanladı.

TrapWire programı ile ilgili pek çok yazışma, yine WikiLeaks tarafından açıklanan Startfor belgelerinde yer alıyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...