"Ayşegül'ü şampiyon yapacağım"

"Ayşegül'ü şampiyon yapacağım"

DİĞER SPORLAR Haberleri

Londra Paralimpik Olimpiyatları'nda yarışacak olan Ayşegül Tahtakale'nin yeni hocası GÜLSEREN ÇINAR "Onda müthiş bir enerji var. Ayşegül'ü bundan sonraki tüm turnuvalarda şampiyon yapacağım" diyor.

Ayşegül Tahtakale'yi bilirsiniz... Hani annesinin bebekken Tahtakale'de bir caminin avlusuna bıraktığı ve devletin yetişmesine ön ayak olduğu özürlü sporcumuz. 9-10 yaşındaki bir çocuğun algılamasına sahip olan Ayşegül bundan 1 yıl önce gülle atma sporuna yönlendirilmiş... Ve birkaç aylık çalışma ile Olimpiyat barajını aşarak, Londra'da ülkemizi temsil etme hakkını kazandı Ayşegül... Bundan kısa bir süre önce gittiğimiz Ankara'da Ayşegül Tahtakale ile yeni hocası Gülseren Çınar'ı yoğun bir tempoda çalışırken bulduk. Ankara'nın gölgedeki sıcaklığı 40 derece, ortalık yanıyordu. Naili Moran Atletizm Pisti günün tüm ateşini almış, tartan pisti sanki kızgın bir sac misali; daha bir yakıyordu. Ve 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek sporculardan biri olan Ayşegül Tahtakale, sensörleri bozulmuş, ısıyı algılamayan, yorulmak bilmeyen bir yaradılışta; tüm gücüyle omzuna yerleştirdiği gülleyi uzaklara savuruyordu. Başında, gülle ve disk atmada Türkiye rekortmeni hocası Gülseren Çınar, bıkmadan usanmadan bir şeyler anlatıyor; Ayşegül'e yeni bir stil kazandırmaya çalışıyordu.


lt;b gt;40 DERECEDE ANTRENMAN lt;/b gt;
Ayşegül'e Ankara'daki Naili Moran Atletizm Pisti'nde, gölgede 40 dereceyi bulan ortamda yoğun bir çalışma programı uygulayan Türkiye rekortmeni hocası Gülseren Çınar, gelecekle ilgili hedefleri yazarımız Hüsamettin Acar'la paylaştı.


lt;img src="https://turkiyegazetesi.com/images/PDF/haber2011/08.20.2012gulle.jpg" nbsp;/ gt;
lt;b gt;Çınar: Tanıştığımızda 8 metrelik bir atış yapıyordu, şİMDİ 10 metreyi geçiyor. Ayşegül TUTULMAZ lt;/b gt;
lt;font color="#0066cc" size="+0" gt; lt;b gt;Gülleyi 10 metreye atıyor lt;/b gt; lt;/font gt;


lt;b gt;GÜÇLÜ VE ENERJİK lt;/b gt;
Ayşegül'le yeni çalışma fırsatı bulduklarını söyleyen Çınar, bu özel sporcumuzu dünya vitrinine taşımaya kararlı. Londra için iddialı olmadığını vurgulayan rekortmen hoca, "Ayşegül'le tanışmamız yeni oldu. Müthiş bir gücü ve bitmeyen enerjisi var... Algılaması, öğrenme yeteneği üst düzeyde. Ben kendisi ile tanıştığımda gülleyi 8 metre atıyordu, şu anda hazırlıksız 9-10 metre atabiliyor. Yani bu derece, Ayşegül'ün her hangi bir yarışmada gülleyi 11 metre atabileceği anlamına geliyor. Ancak olimpiyat madalyası için en az 12 metre atması gerekir" dedi.


lt;b gt;KÜRSÜYE ÇIKACAĞIM lt;/b gt;
Ayşegül'ün Londra'da ülkemizi başarı ile temsil edeceğini belirten Gülseren Çınar, "Olimpiyat sonrası uygulayacağımız özel programla Ayşegül'ü çok daha iyi yerlere taşıyacağız. Ben iddialı konuşmayı sevmem fakat, Ayşegül önümüzdeki birkaç yıl içinde kendi alanında dünya çapında bir sporcu olacak" dedi. Yeni hocası ile çalışmaktan son derece mutlu olan Ayşegül ise, "Londra'da ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim. Ancak bir dahaki tüm yarışmalarda ben de hocam gibi kürsünün en üst noktasına çıkmak için söz veriyorum" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...