Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yılın ilk derbisi

Yılın ilk derbisi

FUTBOL Haberleri

Bülent Yıldırım'ın yöneteceği maçta siyah-beyazlılar, sezonun ilk 3 puanını; sarı-kırmızılılar ise lig tarihindeki 1000. galibiyetini almayı hedefliyor.

BEŞİKTAŞ İLE G.SARAY, 55 YILLIK LİG TARİHİNİN EN ERKEN DERBİSİNDE KARŞI KARŞIYA GELİYORBAŞLAMA DÜDÜĞÜ 21:45'TE Spor Toto Süper Lig'de bugün Beşiktaş ile Galatasaray, 55 yıllık lig tarihinin en erken derbisinde BJK İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Saat 21.45'de başlayacak dev maçı FIFA kokartlı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Ligde 131 gün sonra BJK İnönü Stadı'nda taraftarlarının karşısına çıkacak siyah-beyazlılar, evindeki son 17 lig maçında sadece 2 defa mağlup olduğu Galatasaray'ı Dolmabahçe'den puansız göndererek, sezonun ilk galibiyetini almayı amaçlıyor. Son şampiyon Galatasaray ise, Fenerbahçe'yi yenip Süper Kupa'yı kazanarak başladığı yeni sezondaki ilk lig derbisinden de3 puanla ayrılıp, lig tarihindeki 1000. galibiyetini ezeli rakibi karşısında almayı hedefliyor.Yılın ilk derbisiBeşiktaş ruhu gt; Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba "Kâğıt üzerinde kimin güçlü olduğu önemli değil. Sahaya yüreğini koyan kazanır" dediBİZ DE BEŞİKTAŞ'IZ!Sezonun ilk derbisinde sahasında G.Saray'ı ağırlayacak olan Beşiktaş'ta tek hedef galibiyet. Dev derbi öncesinde oyuncularıyla bir toplantı yapan Teknik Direktör Samet Aybaba, oyuncularından "Beşiktaş ruhu"nu sahaya yansıtmalarını istedi. G.Saray'ın favori gösterilmesinin önemli olmadığını söyleyen Aybaba, "Derbilerin havası farklıdır. Kimin kazanacağı maçtan önce değil, maç sırasında belli olur. Sahaya yüreğini koyan, daha çok mücadele eden kazanır. Biz de taraftarımızın önünde oynayacağımız bu maçı onların da desteğiyle kazanacağız. Beşiktaş'ı bu sene hesaba katmayanlara da iyi bir ders vereceğiz" diye konuştu. Takımdaki bütün problemleri rafa kaldırmak zorunda olduklarını söyleyen Aybaba, "Birlik olursak her türlü zorluğun üstesinden geliriz. Karşımızdaki takım G.Saray ise biz de Beşiktaş'ız" ifadelerini kullandı. Sonuçta derbi Fatih Terim, Beşiktaş'ın eski gücünden uzak oluşunun futbolcularını rehavete sokmasından endişe ediyorBURAK KARARSIZLIĞIGalatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş maçı öncesi futbolcularını rehavete kapılmamaları konusunda uyardı. Mali açıdan sıkıntılı bir dönem geçiren ve yıldız oyuncularını teker teker elinden çıkarmak zorunda kalan ezeli rakiplerinin eski gücünden uzak oluşunun kendilerini aldatmaması gerektiğini dile getiren tecrübeli teknik adam, "Sonuçta bir derbi oynayacağız. Beşiktaş, Beşiktaş'tır. Sahaya bu bilinçle çıkacaksınız" ifadelerini kullandı. Derbiyi kayıpsız geçmek isteyen Terim'in, sakatlığı geçen Semih'le birlikte antrenman eksiğini kapatan Felipe Melo'ya ilk 11'de sahaya süreceği belirtilirken, kart cezası tamamlanan Burak konusunda kararını maç saatinde vereceği öğrenildi. İlk planda hücum hattında Umut-Elmander ikilisini düşünen tecrübeli çalıştırıcının, Burak'ı ikinci yarıda sahaya sürebileceği ileri sürüldü. gt; Ercan YILDIZ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...