İş dünyasından moral ziyareti

/ Kaynak: İHA
İş dünyasından moral ziyareti

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Gaziantep'e yapılan bombalı saldırının ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, bölge esnafına moral gezisine çıktı



Bombalı saldırının ardından ağır yara alan Gaziantep'te yaralar sarılmayı devam ediyor. Saldırının ardından Gaziantep'e çıkarma yapan sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin temsilcileri Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i makamında ziyaret etti.
##tgvideo##
Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde Gaziantep'te gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından yaralar sarılmaya çalışıyor. Gaziantep'e çıkarma yapan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, terör mağdurlarına moral ziyaretinde bulunacak. Öğle saatlerinde Gaziantep'e gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu. TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken'inde aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ziyarete ilk olarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i makamında ziyaret ederek başladı.
Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Gaziantep'e gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunacaklarını belirtti. Gerçekleştirilen saldırıda bütün Türkiye'nin yüreğinin yandığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Bayramın içerisinde olması ve kardeşlik, dostluğun güçlendiği bir günde olmasından dolayı hepimizin yüreği yandı. Gaziantep'in ve milletimizin başısağoğlsun, şehitlerimize Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabır diliyorum. Sevgi ve kardeşlik bayramında bunu yapanlar insanlıktan zerre kadar nasibini almamıştır. Bu insanları lanetliyoruz" dedi.
Büyük ülke olduğunuz zaman içerisinde kirli oyunların oynanmak istendiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, bunun gibi senaryoların denendiğini söyledi. Saldırının Gaziantep'te yapılmasının kirli ellerin çok açık ve net olarak ifadesi olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, terörün Gaziantep'teki hedefinin birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu belirtti.
"TERÖR GAZİANTEP'TE BALTAYI TAŞA VURMUŞTUR"
Terörün Gaziantep'te baltayı taşa vurduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Gaziantep, Şahin Bey'in torunları ve Ali Şefik Bey'in torunlarıdır. Bu şehre öyle birlik ve beraberlik tohumları atmışlar ki, öyle bir şahadet şerbeti içmişler ki, kimse zerre kadar buna zarar veremez. Bugün burada biz bunu Gaziantep'te görüyoruz ve Gaziantep'in bir başka özelliği de şehir olarak Antep isminin önüne Gazilik ünvanı alabilmesidir. Gaziantep insanın ne kadar cesur, mert, birlik ve beraberlik ruhunun en üst seviyede olduğu yerdir" diye konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının gerçekleştirdiği ziyaret için heyete teşekkür ederken, gerçekleştirilen ziyaretinbirlik ve beraberliğin bir göstergesi olduğunu söyledi. Gaziantep'in dimdik ayakta olduğunu ifade eden Güzelbey, Gaziantep'in asırlardır barış şehri olduğunu ifade eden Güzelbey, terör saldırılarını yapanlara asla taviz vermeyeceklerinin altını çizdi. Vatandaşların asla moralini bozmamasını ve insanların normal yaşantılarına devam etmesi gerektiğini belirten Güzelbey, "Restoranlara gidin. Alışveriş merkezine gidecek olanlar asla gitmemezlik yapmasın. Düğünler dernekler ertelenmesin. Toplantılar ertelenmesin. İşte o zaman terörün ekmeğine yağ çalarız. Gerçekleştirilen ziyaret ile birlikte bizim moralimiz kat ve kat artmıştır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından heyet Gaziantep Valiliği'ne geçti.

Heyette, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, , TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert, TÜRMOB Başkanı Nail Sanlı, ASKON Başkanı Mustafa Koca, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TUSKON Başkan Yardımcısı Kasım Fincan, TÜRKONFED Başkanı Erdem Çenesiz ve BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım alıyor.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...