Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Twitter'daki mesajlarınıza dikkat!

Twitter'daki mesajlarınıza dikkat!

TEKNOLOJİ Haberleri

Bilim adamları, Twitter'daki mesajların insanın psikopat olup olmadığını gösterebileceğini ifade etti. Tvitlerde çok sayıda "öl", "öldür," "göm" gibi kelimeler kullanılmasının psikopat eğilime işaret edebileceği kaydedildi.

Londra'daki Online Mahremiyet Vakfı'ndaki bilgisayar bilimi profesörleri ve doktora öğrencileri tarafından yapılan araştırmada, mesajların insanın kişiliğinden izler taşıdığı belirtildi. Araştırmacılar, bulgularının polis tarafından potansiyel tehditlerin belirlenmesi, patronlar tarafından da işe eleman alınması için kullanılabileceğini dile getirdi.
Vakıf Başkanı Chris Sumner, "İnsanlar sosyal medya üzerinden diğerleri hakkında hükümlerde bulunuyorlar. Eleman alımında buna başvuran şirketler de olabilir" dedi. Mühendislik ve bilgisayar bilimi profesörü Taghi Khoshoftaar ve doktora öğrencisi Randall Wald, 3 bin gönüllü üzerinde bir bilgisayar programı vasıtasıyla tvitleri taradı. Bunların yüzde 1,4'ünün psikopat eğilimler gösterdiği belirlendi. nbsp;Fikir vermek için yeterli olsa da araştırmanın genişletilmesi gerektiği bildirildi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...