Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HANGAR, iflasından bankaları sorumlu tuttu

- Güncelleme:
HANGAR, iflasından bankaları sorumlu tuttu

Ekonomi Haberleri

Hangar Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, "Bankalar kredileri sebepsiz yere geri çağırdı, çek karnesi vermeyi kesti. Nakit yönetimimiz bozulunca üretimden çekildik" dedi

Ayakkabıda Çin'den ithalatı durdurma hedefiyle yola çıkan, 'Bedavadan Biraz Pahalı' sloganıyla ucuz ayakkabı satan Hangar yöneticileri, faaliyetlerinin durmasıyla ilgili açıklama yaptı. Hiçbir sebep olmadan kredilerini donduran, çek karnesi vermeyen bankaların bu batışta sorumluluğu olduğunu ifade eden Hangar Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, "Bazı yayın organlarında verilen haberler gerçeği yansıtmıyor. Biz iflas erteleme kararı almadık. Vergi dairesine 40 milyon dolar gibi bir borcumuz yok. Hükümetten de destek istemedik" dedi. Ayakkabıda ilkleri yaptıklarını, 2008 ve 2009'da 'ithalattaki azgın artışı' durdurmaya sebep olan çalışmaları olduğunu belirten Alpaslan Selçuk, "Türkiye'de ithalat rakamı sıfır olan nadir şirketlerdeniz. Üretim, mağazalaşma ve markalaşmada hamleler yaptık ama nihai tüketicinin alım gücünün bu kadar daralacağını öngöremedik. Ekonomik krizle ilgili tedbir alınması gerektiğini defalarca kere beyan ettik. Ciddi tasarruf yaptık. Uzun vadeli ürün alıp girdi maliyetinin çok altına satış yaparak krizden çıkmayı düşünmedik" diye konuştu.

Selçuk, 2009'un son çeyreğinde bankalarda kullanılabilir kredilerinin 9.5 milyon lira iken, hiçbir olumsuz durum olmamasına rağmen bankacılık sektörünün kredilerini 2.3 milyon iraya düşürdüğünü, ardından önce Albaraka Türk'ün bütün kredilerini geri çağırdığını ifade etti ve şunları söyledi: "Ardından Türkiye Katılım Finans, Kuveyt Türk, Halkbank, Ziraat, Euro Bank, Denizbank, TEB kredileri geri çağırdı. Türkiye Katılım Finans, TEB, Albaraka çek karnesi vermedi, gerekçe göstermedi. Genel müdürlüklere gittik, dönüş alamadık ve nakit yönetiminde sıkıntıya girdik. Bugün devam edecek gücümüz var ama son 6 aydaki zararın daha da büyüyeceğini düşünerek faaliyeti durdurma kararı aldık. Birçok sektör yetkilisi Hangar'ın sistemde kalması gerektiğini ifade etti. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...