Bu hafta vizyona giren filmler

/ Kaynak: AA
Bu hafta vizyona giren filmler

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Bu hafta salonlarda dış yapımların ağırlığı var. Savaşın Çiçekleri, Korku Efendisi oldukça iddialı, Lal Gece ise yerli sinemada farklı bir dramı konu ediniyor. İlyas Salman'ın oynadığı film, gerçek bir hikayeden yola çıkarak "çocuk gelin" dramını farklı bir bakış açısıyla beyaz perdeye aktarıyor.

Bu hafta sinemalarda gerilim, aksiyon, dram, komedi ve tarih içerikli 5 yeni film vizyona girdi.İlyas Salman'ın oynadığı "Lal Gece", gerçek bir hikayeden yola çıkarak "çocuk gelin" dramını farklı bir bakış açısıyla beyaz perdeye aktarıyor. "Korku Efendisi" filminde aksiyon ve gerilim bir arada izlenebilecek. nbsp;

##tgvideo##

SAVAŞIN ÇİÇEKLERİ

Yönetmen: Yimou Zhang
Oyuncular: nbsp; Christian Bale, Ni Ni, Xinyi Zhang


1937 yılında Japonya, Çin'in başkenti olan Nanjing'i işgal ettiğinde resmi olmayan rakamlara göre 300.000 Çin'li katledilir.
Çin ve Japonya arasında gerçekleşen savaşta tüm şehir bombalanmıştır. Ölen yerel papazın cenazesine yeni bir papaz katılır. Papaz; şehre gelir gelmez, manastır öğrencilerinin arasında kalır... Yimou Zhang'ın yönettiği ve Christian Bale, Ni Ni, Xinyi Zhang ile Tianyuan Huang'ın oynadığı Savaşın Çiçekleri (The Flowers Of War), 1937 yılında Japonya'nın, Çin'in başkenti olan Nanjing'i işgâlini hikâye ediyor. nbsp; Resmi olmayan rakamlara göre 300.000 Çin'li katledilir. Çin ve Japonya arasında gerçekleşen savaşta tüm şehir bombalanmıştır. Vefat eden yerel papazın cenazesine yeni bir papaz katılır. Manastır öğrencileri ile fahişeler arasında kalan papazın yaşadığı bu ikilem, fedakârlığı ve onuru keşfetmesini sağlar.

KÂBUS

Yönetmen: Christian Bisceglia, Ascanio Malgarini
Oyuncular: Harriet MacMasters-Green, Sabrina Jolie Perez


Eşinden boşanan genç bir kadın olan Sophia, kızı Helena'yı da yanına alarak yeni bir hayata başlamak üzere uzak bir şehre taşınır. Anne kızın yaşamaya başladıkları yeni ev, gizemli bir geçmişe ev sahipliği yapan bir apartmandadır. Helena'nın süt dişlerinin dökülmesiyle birlikte, evin sakladığı korkunç sırlar açığa çıkmaya başlar

Korku Efendisi

Yönetmen: Dick Maas
Oyuncular: Huub Stapel, Egbert Jan Weeber, Caro Lenssen

Efsaneye göre Aziz Nikolas ülkeyi haraca bağlayan ve çocukları kaçıran kötü bir adamdır. Halkın ayaklanmasıyla beraber 5 Aralık gecesi Aziz Nikolas vahşice öldürülür. Ölümünden sonra 5 Aralık gecesi dolunay ile beraber Aziz Nikolas öcünü almak için geri gelir. Artık o geceyi unutmak hiç kimse için mümkün olmayacaktır.

Lal Gece

Yönetmen: Reis Çelik

Oyuncular: İlyas Salman, Dilan Aksüt, Mayşeker Yücel, Sabri Tutal, Sercan Demirkaya, Ahmet Aydın


2011 yılı Mart ayında Ardahan'da çekilen film, gerçek bir hikâyeden yola çıkarak "çocuk gelin" dramını oldukça farklı bir bakış açısıyla perdeye aktarıyor.
Anadolu'da bir köy düğünü ile başlayan ve küçük yaşta evlendirilmeye zorlanan bir genç kızın çektiği sıkıntıları konu edinen film, küçük bir kızın ve gençlik yıllarını cezaevinde tüketen yaşlı bir adamın süregelen kan davasını durdurabilmek için yaptıkları evliliği ve hissettiklerini anlatmaktadır.

"Beni Yargılama" nbsp;
nbsp; nbsp;
Yönetmen: Massimiliano Bruno nbsp;(Nessuno Mi Puo Giudicare) nbsp; nbsp;
Oyuncular: Paola Cortellesi, Raoul Bova, Rocco Papaleo, Anna Foglietta


Komedi türündeki filmde şunlar konu ediliyor: nbsp;"Alice Roma'nın kuzeyinde muhteşem villasında oğlu ve 3 hizmetçisiyle zengin ve mutlu bir hayat yaşamaktadır. Tek işi hizmetçilerine emirler yağdırmak ve partiler düzenlemektir. Beklenmeyen bir kazada kocası ölünce kendisini beş kuruşsuz, evsiz barksız çocuğuyla sokakta bulur. Hayatı kâbusa dönmüştür. Kendilerini geçindiremedikleri için sosyaL hizmetler çocuğunu elinde alacaktır... Alice dünyanın en eski işini yapmaya karar verir, fakat başına gelecekleri asla tahmin edememiştir."






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...