Kanserden kurtuldu, çocuk sahibi oldu

Kanserden kurtuldu, çocuk sahibi oldu

DÜNYA Haberleri

Kansere yakalanan İngiliz kadın, tıp dünyasında öncü bir uygulamayla hem tedavi edildi hem de çocuk sahibi oldu.

Rahim ağzı kanserine yakalanan Katie Brown'a doktorlar rahmin alınmasını tavsiye etti. Bir daha çocuk sahibi olamayacağı için kadın bunu kabul etmedi. Brown (29), tıp dünyasında öncü bir uygulamayla hem tedavi edildi hem de çocuk sahibi oldu.
Brown'a doktorlar 2010 senesinde rahim ağzı kanseri teşhisi koydular ve rahmin alınmaması halinde öleceği uyarısında bulundular. Kadın ise bir daha çocuk sahibi olamayacağı için, hayatını riske ederek bunu kabul etmedi. Bu yüzden İngiltere'de sadece Londra'daki Hammersmith ve Lister hastanelerinde uygulanan ama başarılı sonuçlar alınan, tıp dünyasında öncü bir operasyon yapıldı. Brown serviksin büyük bölümünün alındığı operasyondan 6 ay sonra hamile kalarak doktorları şaşırtırken daha sonra Ethan isimli sağlıklı bir erkek çocuğu dünyaya getirdi.
Doktorların ya rahmin alınmasını ya da radyoterapi uygulanmasını tavsiye ettiklerini ama her ikisinin de kendisinin çocuk sahibi olabilmesini önleyeceği için bu tedavileri kabul etmediğini anlatan Brown, sadece birkaç kere uygulanan operasyona karar verdiklerini, operasyonun başarılı geçmesinin kendisi için büyük şans olduğunu söyledi. Brown, "Ethan'ı ilk kez kollarımın arasına almak hayatımın en mutlu ânıydı. Çok heyecanlandım, gözyaşları içinde kaldım. Doktorlar, hemşireler de ağlıyordu" diye konuştu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...