Kızılay'dan İran'a yardım hazırlığı

Kızılay'dan İran'a yardım hazırlığı

GÜNDEM Haberleri

Türk Kızılayı, İran'da meydana gelen 6.2 ve 6.0 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeye gönderilmek üzere insani yardım malzemesi hazırladı.



Türk Kızılayı Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, İran'ın başkenti Tahran'dan da hissedilen, merkez üssü Tebriz olan 6.2 büyüklüğündeki deprem ve devamındaki artçı depremler sonrası Verzegan, Ahar ve Heris ilçelerinde 6 köyün tamamen tahrip olduğu, bazı köylerde ise büyük çaplı hasar olduğu bilgisinin alındığı belirtildi.

Türk Kızılayı'nın depremin ilk dakikasından itibaren alarm durumuna geçtiği ifade edilen açıklamada, derneğin, uluslararası yardım teklifini de İran Kızılayı'na ilettiği bildirildi. Depremden etkilenen bölgeye yakın olan Kuzey Anadolu (Erzurum) Bölge Afet Yönetim Merkezi'nin de alarm durumuna geçirildiği kaydedilen açıklamada, öncelikle gıda, içme suyu, battaniye ve mutfak setinden oluşan insani yardım malzemesi yüklü araçların İran Kızılayı'ndan gelecek cevap üzerine bölgeye sevk edileceği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...