Suriye'nin kuzeyinde PKK-Barzani çekişmesi

Suriye'nin kuzeyinde PKK-Barzani çekişmesi

GÜNDEM Haberleri

Baas rejiminin, Kürtlerin yaşadığı kuzey bölgelerde etkinliği neredeyse sıfıra indi. PKK ile Kürt partileri arasında tartışmalar yaşanıyor.

Baas rejiminin, Kürtlerin yaşadığı kuzey bölgelerde etkinliği neredeyse sıfıra indi. Suriyeli Kürtler; Afrin, Kobani, Cenderis, Amude, Derik ve Dırbesiye gibi yerleşim birimlerinin yönetimini tamamıyla ele geçirmiş durumda... Bu yerleşim birimlerindeki bütün devlet daireleri artık Kürtlerin elinde... PKK, her devlet binasına kendi flamasını asarak "bölgenin yeni hakimi benim" derken; Mesut Barzani'nin destek verdiği ve 12 partinin yer aldığı Suriye Kürt Ulusal Meclisi buna itiraz ediyor. Mardin'in Nusabyin ilçesinin güneyinde kalan Kamışlo, Kürtlerin en büyük kenti olarak biliniyor. Buranın yönetimi konusunda birkaç gündür toplantı üstüne toplantı yapılıyor. Ancak kentin idaresi konusunda ciddi tartışmalar yaşanıyor. Diğer yerleşim birimlerinde belediye, valilik ve kaymakamlık binaları olmak üzere bütün kamu binalarına Kürt bayrağı asıldı. Bayrak asma noktasında ise PKK ciddi problem çıkartıyor. Örgüt, bütün kentlerin kendi hakimiyeti altında olduğunu göstermek için her yere kendi flamasını asıyor. Diğer Kürt partileri ise PKK'nın bu tavrına karşı çıkıyor. Zaman zaman gerginlikler yaşanıyor. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...