Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fatih Terim ve Samet Aybaba açlık sınırında

- Güncelleme:
Fatih Terim ve Samet Aybaba açlık sınırında

Ekonomi Haberleri

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), astronomik paralar kazanan spor adamlarının sigorta primlerini mercek altına aldı. Kazanılan ücrete karşın kulüplerin çoğunun teknik adam ve sporcularına asgari ücretten sigorta yaptığını gören SGK, ünlü isimlerin tek tek maaşlarına ulaştı. Buna göre; Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Beşiktaş teknik direktörü Samet Aybaba ile futbolcular ve kulüp çalışanlarının aylık kazancı 940 lira. Bu da futbolcu başına aylık 300 lira civarında prim yatırılması anlamına geliyor.

Milyonlarca liralık transfer ücretinin yanında astronomik paralar kazanan üç büyüklerin 'prim karnesi' zayıf çıktı.
Galatasaray ve Beşiktaş, teknik direktör ile yıldız futbolcularının aylık kazancı asgari ücret, yani 940 lira görünüyor. Fenerbahçe ise oyuncularının aylık ücretlerini 6 bin lira gösterip sigortalarını tavandan yatırdı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), astronomik paralar kazanan spor adamlarının sigorta primlerini mercek altına aldı. Kazanılan ücrete karşın kulüplerin çoğunun teknik adam ve sporcularına asgari ücretten sigorta yaptığını gören SGK, ünlü isimlerin tek tek maaşlarına ulaştı. Buna göre; Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Beşiktaş teknik direktörü Samet Aybaba ile futbolcular ve kulüp çalışanlarının aylık kazancı 940 lira. Bu da futbolcu başına aylık 300 lira civarında prim yatırılması anlamına geliyor.

FENERBAHÇE TAVANDAN
Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, teknik heyet, futbolcular ve çalışanların aylık ücretleri ise sigorta prim tavanı olan 5 bin 800 liradan gösterildi. Fenerbahçeli oyuncular, SGK'ya aylık 2 bin lira civarında sigorta primi ödüyor. SGK, takımların futbolcuların aylık kazançlarını asgari ücretten göstermeleri nedeniyle ortaya çıkan kaybın hesabını da yaptı. Bunun kuruma maliyetinin yıllık 32 milyon lira olduğu ortaya çıktı. Futbol kulüpleri, teknik heyet ve futbolcularına tavandan sigorta yapsaydı, SGK'nın kasasına 32 milyon lira daha fazla para girecekti.

360 BiN KiŞi DE MERCEK ALTINDA
Mevcut sistemde, ücretlerin 6 bin liraya kadar olan bölümünde sigorta primi kesiliyor. Bundan yüksek ücret alanlar için ayrı bir prim tarifesi bulunmuyor. SGK, aylık maaşı 6 bin liranın üstünde olanlar ile ilgili de bir çalışma başlattı. Örneğin, "Prim tavanı asgari ücretin 10 katı kadardır" denilecek. Prim tavanının ne kadar yükseltileceği ise önümüzdeki haftalarda netleşecek. SGK'nın belirlemelerine göre aylık ücreti 6 bin liranın üstüne çıkan 360 bin çalışan bulunuyor. (Takvim)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...