Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fırat Üniversitesi, doktora öğrencisi alacak

/ Kaynak: İHA
Fırat Üniversitesi, doktora öğrencisi alacak

EĞİTİM Haberleri  / İHA

Fırat Üniversitesi (FÜ) 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında eğitim, fen, sosyal ve sağlık bilimleri enstitülerinin ilgili anabilim dallarına yüksek lisans ve doktora öğrencisi alacak.

Üniversitenin resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı güz yarıyılında eğitim, fen, sosyal ve sağlık bilimleri enstitülerinin ilgili anabilim dallarına Lisansüstü Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ne göre yapılacak sınavla yüksek lisans ve doktora öğrencisi alacağını bildirildi. Açıklamada, eğitim bilimleri enstitüsü kapsamında 6 doktora, 43 yüksek lisans, fen bilimleri enstitüsü kapsamında 276 yüksek lisans, 61 doktora ve yabancı uyruklu 4 doktora, 1 yüksek lisans, sağlık bilimleri enstitüsü kapsamında 58 yüksek lisans, 61 doktora, yabancı uyruklu 2 doktora, sosyal bilimler enstitüsü kapsamındaki 120 yüksek lisans, 19 doktora, 50 tezsiz yüksek lisans 2. Öğretim ve yabancı uyruklu 3 yüksek lisans, 1 doktora öğrencisi kontenjanının olduğu kaydedildi. Yüksek lisans ve doktora programlarına başvuru yapabilmek için öğrencilerin Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı'ndan (ALES) en az 55 puan alması gerektiği vurgulanan açıklamada, yüksek lisans programlarına müracaatta yabancı dil şartı ve mezuniyet not ortalaması aranmayacağı belirtildi. Tezli ve tezsiz ikinci öğretim yüksek lisans ve doktora başvurularının 27-29 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı ifade edilen açıklamada, başvurularla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin üniversitenin resmi internet sitesini ziyaret etmeleri istendi. nbsp;

EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...