Yoğun gündemli kısa MGK

Yoğun gündemli kısa MGK

Politika Haberleri

Milli Güvenlik Kurulu, terörle mücadelede gelinen durum, Gaziantep'te yaşanan terör saldırısı, Suriye'deki gelişmeler, ABD ile kurulan operasyonel mekanizma ve Suriye sınırında alınacak olası tedbirleri görüştü. MGK toplantısı yaklaşık 2 saat 45 dakika sürdü. Daha önce 5-6 saat aralığında toplanan MGK diğer toplantılara oranla kısa sürmüş oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı 2 saat 45 dakika sürdü. nbsp;Cumhurbaşkanının resmi programında 13:30 olarak yer alan MGK toplantısı yarım saat gecikmeli olarak 14:05'te başladı.

##tgvideo## nbsp;

Bir süredir kulak rahatsızlığı nedeniyle Hacettepe Hastanesi'nde tedavi gören Cumhurbaşkanı Gül dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e gerçekleştirdiği üçlü görüşme sonrasında yeniden tedavisi için Hacettepe Hastanesi'ne geri dönmüştü. MGK toplantısı için hastaneden ayrılarak Çankaya Köşkü'ne gelen Cumhurbaşkanı Gül, toplantıya başkanlık etti. nbsp;Toplantıya Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, kurul üyesi başbakan yardımcıları, bakanlar ve kuvvet komutanları katıldı. nbsp;

İki saat 45 dakika sürdü
MGK toplantısı yaklaşık 2 saat 45 dakika sürdü. Daha önce 5-6 saat aralığında toplanan MGK diğer toplantılara oranla kısa sürmüş oldu. Toplantının kısa sürmesinde Cumhurbaşkanı Gül'ün sağlık durumunun etkili olduğu belirtildi. Toplantıya katılan MGK üyeleri Cumhurbaşkanı Gül'e 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.

Terörü görüştüler
MGK'da öncelikli gündem maddesi son dönemde artan terör olayları oldu. Gaziantep'teki hain saldırı ve terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlar görüşüldü. Suriye'de gelinen son durum ve sınırda alınacak olası tedbirler de masaya yatırılan diğer önemli gündem maddesi oldu. Toplantıda 'tampon bölge' ya da 'güvenli bölge' kurulması olasılığı değerlendirildi. MGK'da ayrıca ABD Dışişleri Bakanı Clinton'un İstanbul ziyareti sırasında kurulması kararlaştırılan ve geçtiğimiz günlerde ilk toplantısını yapan 'operasyonel mekanizma' ve istihbarat kalkanı konusu da ele alındı.

Terör örgütü milletimizin duygu birliğini bozamaz
MGK sonrasında yayınlanan bildiride ''Vatandaşlarımızın yaşam hakkını hiçe sayarak gerçekleştirilen terör eylemleri ele alınmış, bu eylemlerin vatandaşlarımızın huzur ve refahına en fazla zararı verdiği belirtilerek, büyük küçük kadın erkek ayrımı gözetmeksizin halkın can ve mal güvenliğine kast eden terör örgütünün milletimizin duygu birliğini bozamayacağına olan inanç teyit edilmiş, terörle mücadelenin hukuk içerisinde, halkımızın can ve mal güvenliği korunarak hassasiyetle ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır'' denildi.

Ulusal güvenliğe yönelik tehditler de ele alındı
Suriye'de rejimin sivil halka yönelik düzenlediği saldırılar ve bu çerçevede oluşan güvenlik sorunlarının da ele alındığı ifade edilen bildiride, şunlar kaydedildi: "Ülkemizde sayıları 80 bine yaklaşan Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve önümüzdeki dönemde alınabilecek tedbirler üzerinde durulmuştur. Toplantı da ayrıca, Suriye'deki otorite boşluğunu istismar etmek isteyebilecek terörist unsurların faaliyetlerinin yanı sıra ülkedeki çatışma ortamından kaynaklanan ulusal güvenliğimize yönelik tüm tehdit ve risklerin bertaraf edilmesine matuf güçlü irade teyit edilmiş, Suriye halkının meşru talepleri doğrultusunda demokratik dönüşüm sürecinin ivedilikle tamamlanmasının taşıdığı önem vurgulanarak, bu doğrultuda çabaların uluslararası toplumla eşgüdüm halinde sürdürüleceği kaydedilmiştir.'' nbsp;

MGK'da lacivert dosyalar
Toplantıda kurul üyelerine MGK Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan lacivert dosyalar dağıtıldı. Dosyaların kalın olması dikkat çekti. Toplantıda ayrıca Cumhurbaşkanı Gül'ün önünde bir laptop bilgisayar da yer aldı. Toplantıda Cumhurbaşkanı Gül'ün sağlık durumunun da iyi göründüğü de gözlerden kaçmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...