Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Afyonkarahisar'da 'kızıl geyik' katliamı

Afyonkarahisar'da 'kızıl geyik' katliamı

YAŞAM Haberleri

Afyonkarahisar Kızılören'de özel izinle belirli oranda avlanmasına izin verilen 4 kızıl geyik, kimliği belirsiz kişilerce öldürülüp etleri alındı.

Kızılören İlçesi'ne bağlı Kızılgür mevkiinde arkadaşlarıyla pikniğe giden 47 yaşındaki Salih Toprak, boş arazide 4 farklı noktada geyik kafası, işkembe ve deri olduğunu fark etti. Salih Toprak'ın ihbarı üzerine bölgeye afyonkarahisar Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nden yetkililer geldi. Yapılan incelemede, geyiklerin tüfekle vurulup öldürüldükten sonra etlerinin alındığı tespit edildi.

Afyonkarahisar'da 'kızıl geyik' katliamı

Geyiklerin bölgeye birkaç kilometre uzaklıktaki Akdağ Tabiat Parkı'nda yaşayan 'kızıl geyik' türü olduğu belirlenirken, bu tür geyiklerin av turizmi kapsamında özel izinle belirli oranda avlanmasına izin verildiği kaydedildi. Geyiklerin kim ya da kimler tarafından öldürüldüğüne yönelik çalışma başlatıldı.
nbsp;
Afyonkarahisar'da 'kızıl geyik' katliamı

ÇOK ÜZÜLDÜK, DOĞAMIZ KATLEDİLİYOR
nbsp;
Geyikleri bulan Salih Toprak, "Arkadaşlarla piknik yapmak için geldiğimizde Kızılgür mevkiinde geyiklerin derisini, işkembesini ve kafasını gördük. Çok üzüldük. Bunlar katlediliyor, doğamız katlediliyor. İlçemizin hiçbir kültürel faaliyeti veya tanıtıcı bir şeyi yok. İlçemiz tek bu geyiklerle biliniyor. Yazık günah. Yetkililerden geyikleri korumalarını istiyorum" dedi.

Afyonkarahisar'da 'kızıl geyik' katliamı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...