Son dakika! Bodrum'da şiddetli deprem (Son depremler)

Son dakika! Bodrum'da şiddetli deprem (Son depremler)

YAŞAM Haberleri

Bodrum'da saat 01:31'de meydana gelen deprem vatandaşları sokaklara döktü. AFAD'a göre deprem 6.3 büyüklüğünde.

Ege Denizi'nin Muğla açıklarında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Muğla açıklarında saat 01.31'de 6,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, yerin yaklaşık 8,6 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre 6.3 Şiddetindeki depremin ardından Muğla'nın Bodrum ilçesinde 4.6 büyüklüğünde saat 01:52 sularında ve yerin 5 km derinliğinde bir artçı depremin meydana geldiği kaydedildi.

REUTERS: KOS ADASI'NDA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bodrum merkezli deprem Yunanistan'ın Kos adasında da şiddetli bir şekilde yaşandı. Yunanistan basını adada 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmasının ardından Reuters Haber Ajansı da ölü olduğunu doğruladı

MUĞLA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Ege bölgesindeki korkutan depremin ardından Muğla Valilği de bir açıklama yaptı. Valilikçe yapılan açıklamada 'Herhangi bir can ve mal kaybı yok' ifadelerine yer verildi.

Son dakika! Bodrum'da şiddetli deprem (Son depremler)

HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün yaptığı açıklamada 'Her türlü tedbiri aldık. Herhangi bir can kaybımız yok çok şükür. Hepimize geçmiş olsun' ifadelerini kullandı.

BİZE GELEN KÖTÜ HABER YOK 

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yaptığı açıklamada 'Çok şiddetli bir deprem meydana geldi şu ana kadar bize gelen kötü bir haber yok gelen bilgileri toplamaya çalışıyoruz' dedi.

'Datça'da ilk defa bu kadar şiddetli depremle karşılaştık'

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Datça'da ilk defa bu kadar şiddetli bir depremle karşı karşıya kaldık. Bütün halk sokakta. Edindiğimiz bilgiye göre; yIkılan bir yerimiz yok. Datça'nın bütün sokakları dolaştım. Herhangi bir şey yok. Köylerden net bir bilgi ise henüz gelmedi. Ama oralarda yüksek katlı binalar yok. Umarım oralardan da kötü haber gelmeyecek."

Son dakika! Bodrum'da şiddetli deprem (Son depremler)

ARTÇILARI OLACAKTIR 

Yerbilim Uzmanı Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu yaptığı açıklamada 'Denizde olan bir deprem. Büyüklüğü de 6,8 ve 6,4 olarak açıklanmış durumda. Midilli'deki depremin benzeri bir deprem bu. O kıyıda Güney'de Gökova Körfezi'nde ve Bodrum'un hemen güneyinde olan bir deprem. Artçıların olmaması tuhaf olur. Bunun artçıları da muhakkak olur. Normal bir şey. Evet deprem denizde meydana geldi' ifadelerini kullandı.

NTV canlı yayınına katılan Prof. Okan Tüysüz ise yaptığı açıklamada, 6.3 büyüklüğünde bir depremin ardından arkçı sarsıntıların yaşanabileceğini, bu nedenle vatandaşların hasarlı binalara girmemesi gerektiğini söyledi.

YUNANİSTAN KAYNAKLARI: DEPREMİN ŞİDDETİ 6.6

Deprem için Yunanistan kaynakları ise ilk verdikleri bilgilerde 6.6 şiddetini verdiler. Yunanistan kaynakları ayrıca depremin yerin 10 km altında gerçekleştiğini belirtti.

ARTÇI SARSINTILAR SÜRÜYOR

Ege Denizi'nin Gökova Körfezi'nde meydana gelen 6,3  büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar sürüyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde  yer alan bilgiye göre, Gökova Körfezi'nde saat 01.31'de 6,3 büyüklüğünde deprem  kaydedildi.

Yerin yaklaşık 8,6 kilometre derinliğinde meydana gelen 6,3  büyüklüğündeki depremin ardından saat 01.52 ile 02.23 arasında 4 artçı deprem  daha kaydedildi

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 01.52'de 4,6  büyüklüğünde, saat 01.54'te 4,5 büyüklüğünde, saat 02.00'de 4,2 büyüklüğünde,  saat 02.23'te ise 4,5 büyüklüğünde 4 artçı sarsıntı daha meydana geldi.

4,6 büyüklüğündeki deprem Ege Denizi'nde yerin 14,57 kilometre  derinliğinde, 01.54'teki 4,5 büyüklüğündeki deprem Gökova Körfezi'nde yerin 6,97  kilometre derinliğinde, 02.00'daki 4,2 büyüklüğündeki deprem yerin 2,52 kilometre  derinliğinde, 02.23'teki deprem yerin 5,04 derinliğinde meydana geldi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...