Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Düğün erteleten dolandırıcılık

Düzenleyen:
Düğün erteleten dolandırıcılık

YAŞAM Haberleri

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde, oğullarına düğün yapmak için hayvanlarını satışa çıkaran yaşlı çift, dolandırıcıların gazabına uğradı. Ahırlarında bir tek eşek kaldığı için düğünü ertelemek zorunda kalan yaşlı çift, dolandırıcıların bir an önce yakalanmasını istedi.

Edinilen bilgiye göre, Sarnıç köyünde çiftçilik yapan Mehmet (65) ve Şehri (60) Altın çifti, oğullarını evlendirebilmek için hayvanlarını satışa çıkardı. Durumdan haberdar olan dolandırıcılar yaşlı çifte ulaştı. İsminin N.A. olduğunu belirten bir kişi, komşu köyde ikamet ettiğini ve hayvanları almak istediğini söyledi. Yapılan pazarlıkların ardından Altın çifti 70 adet küçükbaş ve 5 büyükbaş hayvanını N.A.'ya satmaya razı oldu. Küçük bir miktar kaparo veren N.A., geri kalan kısmını bir iki gün içerisinde vereceğini belirterek, 75 adet hayvanı aldı. Aradan bir hafta geçmesine rağmen N.A.'nın paranın geri kısmını getirmemesi üzerine şüphelenen Altın ailesi, Çeribaşı köyüne giderek N.A.'yı sordu. Zanlının köyü terk ettiğini öğrenen yaşlı çift hayatlarının şokunu yaşadı. 

Dolandırıcıya 50 bin lira değerinde hayvan kaptıran çiftin ahırında bir tek eşek kaldı. Aynı kişinin başkalarını da aynı yöntemle dolandırdığını iddia eden aile, yaşadıkları durumun bütün herkese ders olması gerektiğini vurguladı. Olayla ilgili jandarmaya müracaat eden Altın çifti, "Bizim ocağımızı söndürdüler. Şu an cebimizde hiç paramız yok, damımızda eşekten başka hayvanımız yok. Mahkemeye gidecek yol paramız bile yok. Eğer vicdanı varsa bizim paramızı getirsin, o hayvanları biz dişimizden tırnağımızdan artırarak yaptık. Yıllarımızın birikimiydi. Oğlumuzu evlendirmek için sattık. Bizim mağduriyetimizi gidersinler. Cezasını çeksin ve başka ailelerin de canı yanmasın" diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...