Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Murat Nehri’nde Antartika’yı andıran görüntüler

Düzenleyen:
Murat Nehri’nde Antartika’yı andıran görüntüler

YAŞAM Haberleri

​Doğunun azgın nehirlerinden biri olan Murat Nehri’nde, son günlerde etkili olan soğuk hava nedeniyle buz kütleleri oluştu.

Ağrı’da, gece hava sıcaklığının eksi 20 derecenin altına inmesinin ardından Murat Nehri’nin bir bölümü donarken, nehirde yüzen buz kütleleri kartpostallık görüntüler oluşturdu. Günlük yaşamı olumsuz etkileyen soğuk havalardan nasibini alan Fırat Nehri’nin en önemli kollarından biri olan Murat Nehri’nin yüzeyinde akan buz kütleleri güzel görüntüler ortaya çıkardı. Metrelerce uzunluğundaki buz kütlelerinin nehirde akma görüntüleri adeta Antartika’yı andırdı. Nehrin buz tutan bölümüne yakın bulunan fidan ağaçlarında ise oluşan kırağı doyumsuz görüntüler oluşturdu.

Sabahın erken saatlerinde nehirde buz kütlelerinin akıntısını fark eden fotoğraf tutkunları bol bol fotoğraf çektiler. Vatandaşlar nehirde akan buz kütlelerini incelerken, bir yandan da nehrin kenarında donan buzluk alanda kayarak manzaranın tadını çıkardılar.Ağrı’da dondurucu soğukların etkili olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, nehrin yüzeyinde akan buz kütlelerinin kartpostallık görüntüler oluşturduğunu ve Antartika’yı andırdığını söylediler. Önümüzdeki günlerde havaların daha da soğuyacağını ve nehrin tamamen donacağını belirten vatandaşlar, oluşan buz kütlelerini her yıl gördüklerini ve oldukça ilginç görüntülerin ortaya çıktığını ifade ettiler.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...