Gizemi hâlâ çözülemeyen Ebabil kuşu Erzurum'da bulundu

Düzenleyen:
Gizemi hâlâ çözülemeyen Ebabil kuşu Erzurum'da bulundu

YAŞAM Haberleri

Bir polis memuru tarafından Erzurum'da bulunan Ebabil kuşu, gizemini koruyan hayvanlar arasında. İşte ismi Ebabil kuşunun bulunma hikayesi...

Gece ve gündüz sürekli havada uçuş hâlinde olduklarından yerde çok nadir görülen kuş türlerinden olan, kendine has özelliklerle halen esrarını koruyan Ebabil kuşu Erzurum'da bir Polis memuru tarafından bulundu. Erzurum'da İl Emniyet Müdürlüğünde görevli olan Polis memuru Levent Köksal nöbet sırasındayken cama çarpan kuşu fark edip içeri aldı.

Ebabil kuşu olduğunu anlayınca çok şaşıran Köksal, kuşu bir kutunun içine koyarak evine götürdü ve orada besledi.

Dünyanın en nadir kuşunu gördüğünde çok şaşırdığını ifadene eden Polis memuru Levent Köksal, şunları söyledi: 'İl Emniyet Müdürlüğünde görev yaparken cama çarpması sonucu yere düştü. Daha önceden bu kuş hakkında bilgim vardı o yüzden Ebabil kuşu olduğunu anladım ve çok şaşırdım. Millî parklara teslim etmek için alıp eve götürdüm. Dünyanın en nadir kuş türlerinden biri.'

Polis memuru Levent Köksal, Ebabil Kuşunu, Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğü görevlilerini arayarak teslim etti.

Ebabil kuşları diğer kuşlardan farklı olarak tüm ömürlerini uçarak geçiriyor. Sadece üremek için yere konuyorlar ve bir daha havalanmıyorlar. Kendilerine has kanat yapısı uçarken aynı zamanda uyumalarını sağlıyor. Tam canlı türlerinden kaçtıkları için nadir görülürler. 

NASIL UYUYORLAR?

Ebabil kuşları uyumak için de yere inmiyor ve uyku ihtiyacını da gökyüzünde gerçekleştiriyor. Genellikle şehir ortamında görülürler ve yuvalarını inşa ederler, kır ortamında onları göremezsiniz gördüğünüz kuş muhtemelen kırlangıçtır. Bu türün yuva anlayışı diğer kuşlara göre çok farklıdır bu yüzden şehir yapılanmalarını tercih ederler. Hızı ve ömrünü uçarak geçirmesi ile gerçekten ilginç bir canlı olarak görülmektedir. Yavrularına olan ilgisi de diğer kuşlara göre çok daha farklıdır. Beslenme ihtiyaçlarında yavrular anne desteğini çok fazla almaz ve bir süre sonra yavrular serbest bırakılır ancak bu süre diğer türlere göre çok çok kısa bir süredir.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...